OD-dagen 2. november
Internasjonal uke 16.-27. oktober

Vi endrer ikke verden på en dag, men en dag av gangen

Internasjonal Uke

Internasjonal uke er en informasjonskampanjen alle skoler som deltar må gjennomføre i forkant av OD-dagen. Operasjon Dagsverk handler om mer enn et dagsverk - det handler også om kunnskap.

Vi mener at bevissthet om globale spørsmål, og hvordan man kan påvirke, er like viktig som bistandsmidler for å endre verden! Penger alene er ikke løsningen. I ukene før OD-dagen gjennomfører dere internasjonal uke rundt hele landet. Her lærer dere om globale spørsmål, og hvorfor verden er som den er.

En av de viktigste arbeidsoppgavene våre er å spre informasjon. Dere får gratis undervisningsmateriell og filmer fra oss. En haug med skolerte foredragsholdere står klare for å kjøre undervisningsopplegg på skoler over hele Norge. Vi lager opplegg som er helt i tråd med læreplanene, så Operasjon Dagsverk-opplegget kan gå rett inn i deres vanlige undervisning. Dere kan søke om opptil 20 000 kr fra Elevorganisasjonen til internasjonal uke. Les mer her:

Internasjonal uke kan være gøy! Mange lager mat, og gjennomfører konserter og leker som hele skolen kan delta på. Det er mange måter å lære på. Elvene i skolekomiteen ved din skole har ansvaret for gjennomføringen, og det er kun fantasien som setter grenser for hva dere kan gjøre.

Hvert år gjennomfører vi en konkurranse om beste internasjonale uke, der dere kan vinne 50.000 kroner.

Ressurser for å gjennomføre internasjonal Uke finner du

På OD-biblioteket

På vimeo

På skolesiden (internvevet) (Krever innlogging)

 

[ Error ]