OD-dagen 2. november
Internasjonal uke 16.-27. oktober

Vi endrer ikke verden på en dag, men en dag av gangen

Praktisk informasjon til lærere om OD-dagen

Så enkelt kan det være å arrangere OD på din skole:

1) Meld skolen på via www.od.no:
Her noterer dere hvor mange lærere og elever dere er på skolen, samt kontaktinformasjon. Dette er nødvendig for at OD skal kunne sende dere materiellpakken med alt dere trenger av informasjon. 

2) Opprett en skolekomité bestående av elever:
Skolekomiteen har ansvar for planlegging og arrangering av IU og OD-dagen.

3) Send skolekomiteen på seminar arrangert av OD:
Her vil de lære om hvordan arrangere IU og OD-dagen, samt hvordan føre regnskapet for deres skole. Seminaret arrangeres av distriktskomiteen i deres fylke.

4) Arranger Internasjonal Uke:
Dette er skolekomiteens hovedansvar, men lærere må gjerne være behjelpelige. I tillegg kan det bestilles foredrag fra distriktskomiteen og årets samarbeidsorganisasjon. 

5) OD-dagen:
Det er viktig at alle elever som ønsker å delta har fått utdelt et arbeidskort i forkant av OD-dagen. Husk også å avholde et alternativt opplegg for de som ikke ønsker å jobbe. Forslag til dette ligger på www.od.no.

6) Håndtere de innjobbede pengene: 
Arbeidsgivere oppfordres til å betale direkte inn til OD, via betale.od.no, slik at det blir minst mulig arbeid for skolen. Skoler kan nå melde seg på kontantløst, slik at skoler slipper å håndtere fysiske penger, kun nettbetalinger. Dette gjør regnskapet mye lettere å fullføre. Hvis skolen bruker kontanter, kan penger settes inn i bank eller på posten og overføres til OD sentralt

7) Før regnskap:
En økonomiansvarlig i skolekomiteen har ansvaret for dette, med assistanse fra en ansvarlig lærer. Regnskapet skal være levert digitalt på skolesiden innen 1. desember.

Ressurser for deg som er lærer på en skole som arrangerer OD: