Internasjonal uke 14.-22. oktober 2019 
OD-dagen 31. oktober 2019 
Vi endrer ikke verden på en dag, men en dag av gangen
Hvordan levere skoleregnskap

Skoleregnskapet leveres digitalt via skolesidene når OD-dagen er vel overstått. Frist for å levere regnskapet er 1 desember. 

 

1. Logg inn på skolesiden

 

Klikk på “klasselister og skoleregnskap” litt ned på siden. Da kommer dere inn på skoleregnskapssiden:

 


  

2. Få oversikt over hvilke elever som har betalt

Tips! Saml inn elevenes arbeidskort etter OD-dagen! Her har arbeidsgiver fylt ut et referansenummer som er elevens bevis på at de har jobbet og fått betalt.

  

  • Klikk på “oversikt digitale betalinger” for å se hvilke elever som har mottatt betaling fra arbeidsgiver via betale.od.no. Oversikten oppdateres kontinuerlig, og dere kan søke opp elevens navn, referansenummer for betalingen, filtrere på klasser, og flytte elever til andre klasser. Oversikten kan lastes ned i pdf. og printes ut.

  • Om dere ikke finner alle elevene som skal ha mottatt digital betaling, kan det dreie seg om en feil.  Snakk med eleven og ta kontakt med OD sentralt om dere ikke finner ut av det.

  • Om dere finner elever som ikke tilhører deres skole,  ta kontakt med OD sentralt, så flytter vi eleven(e) til riktig skole.

  • Om elever betaler med kontanter holder dere selv oversikt utenfor den digitale løsningen.  Pass på at summen elevene betaler stemmer med summen arbeidsgiver har skrevet på arbeidskortet. Noter totalsum for kontanter og hvor mange elever som har betalt med kontanter.

  • Om noen elever har brukt bidra.no vil dere finne en oversikt inne på bidra.no under deres skole.

 

Når dere har fått oversikt over alle som har betalt, er det lurt å fylle inn totaloversikten som kan lastes ned og printes ut her

  

3. Betal inn eventuelle kontanter til OD 

    

  • Om dere har mottatt kontanter fra elever eller andre OD-arrangement skal disse betales inn til OD. Les mer her.

  • Ta vare på kvitteringene fra innbetalingen(e), og sjekk at beløpet vises på skoleregnskapssiden under “oversikt betalinger fra skolen”. NB!  Det tar 2-3 virkedager før beløpet er overført/satt inn til det vises her , og det er kun betalinger gjort med KID som vil vises. Om dere har satt inn/overført penger uten KID, last opp kvitteringen, så kan vi spore betalingen og sørge for at den kommer med i deres skoleregnskap.

  

Om elever har brukt bidra.no vil totalsummen for deres skole  bli registrert i deres skoleregnskap av OD-sentralt. Denne summen vil  vises under “oversikt betalinger fra skolen”.


4. Lever skoleregnskapet

  
  • Når alle elever som har jobbet har betalt, og eventuelle kontanter er betalt inn til OD, sjekker dere at beløpene i totaloversikten stemmer. Totaloversikten finner dere ved å klikke på "Skoleregnskap". Fyll inn hvor mange elever som har jobbet og fått betalt på OD-dagen ved deres skole (antall digitale betalinger + antall elever som har betalt med kontanter + antall elever som har jobbet på bidra.no). 

  • Skriv inn en e-postadresse før skoleregnskapet leveres til godkjenning. Takkebrevet vil bli sendt til denne e-postadressen når skoleregnskapet er godkjent av OD.

 

Fristen for å levere skoleregnskap er 1 desember.


 

Lykke til!