OD-dagen 3. november
Internasjonal uke 17.-28. oktober
Vi endrer ikke verden på en dag, men en dag av gangen
08. mars 2016

 

OD 2016 skal gå til SAIH sitt arbeid i Colombia!

Elevene ved norske skoler har sagt sin mening: OD 2016 skal gå til SAIH sitt arbeid i Colombia! På Elevtinget stemte elever fra nesten 300 norske skoler frem Studentenes og Akademikerenes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) som vinneren av OD-kampanjen 2016.

I Colombia okkuperes mange skoler av væpnede grupper og gjøres om til slagmark. Elever tvangs­rekrutteres som barnesoldater, og ungdom som engasjerer seg for et bedre samfunn blir truet på livet. Dette er virkeligheten for ungdom i Colombia. 138 skoler ble angrepet eller okkupert av væpnede grupper bare i 2014. Det er mellom 5 000 og 14 000 barnesoldateri Colombia i dag, og 42 000 ungdommer mellom 14 og 28 år har mottatt trusler fordi de kjemper for sine rettigheter.

  

Prosjektet til SAIH skal:

  • Bidra til trygge lokalsamfunn og trygge skoler.
  • Gi ungdom opplæring i rettigheter og demokrati.
  • Gi ungdom opplæring i ledelse og politisk påvirkning.
  • Skolen skal være er et sted for læring, ikke militær rekruttering!

    

Lederen av SAIH, Nicklas Poulsen Viki, sier følgende om å bli valgt til årets prosjekt:

«Til tross for at menneskerettighetssituasjonen i mange Latinamerikanske land er uholdbar, nedprioriterer Norge nå regionen i bistands- og utenrikspolitikken. Valget av Operasjon Dagsverk 2016 viser at norsk ungdom ikke er enige i denne kursendringen. Viktigst av alt; dette er en seier for ungdom i Colombia, og deres medvirkning i å bygge varig fred i landet.»

 SAIH på Elevtinget

Nestlederene i SAIH, Martine Jahre og Inga Marie Nymo Riseth, sammen med leder Nicklas Poulsen Viki, tar en slefie fra scenen etter å ha blitt valgt som årets OD-prosjekt på Elevtinget.

 

Olav B. Brekke, som er leder for Operasjon Dagsverk sier følgende om valget av SAIH som samarbeidspartner i 2016:

«Operasjon Dagsverk og SAIH er to organisasjoner som har veldig likt syn på hvordan ungdom bør fremstilles og hvordan ungdom kan være endringsaktører i eget liv. Jeg ser frem til å lage en fantastisk kampanje om den spennende problematikken i Colombia!»

 

 

OD-dagen gjennomføres 3. november, og Internasjonal uke 17. – 28. oktober 2016!

Arbeidet med kampanjen begynner nå!

Følg med for jevnlige oppdateringer fremover! Vi gleder oss! 
Del denne siden med dine venner: