Internasjonal uke 14.-22. oktober 2019 
OD-dagen 31. oktober 2019 
Vi endrer ikke verden på en dag, men en dag av gangen


Internasjonal Uke

Internasjonal Uke er ODs informasjonskampanje for skoler som deltar. For å kunne endre verden mener vi at bevissthet om globale spørsmål er like viktig som bistandsmidler. Penger alene er ikke løsningen. I ukene før OD-dagen gjennomfører skolene Internasjonal Uke over hele landet. Her lærer man om hvordan verden henger sammen.

Skolene mottar gratis undervisningsmateriell, filmer og ulike trykksaker. Mange skolerte foredragsholdere står klare for å kjøre undervisningsopplegg på skoler over hele Norge under Internasjonal Uke. Vi lager opplegg som er i tråd med læreplanene, slik at Operasjon Dagsverk-opplegget kan fungere rett inn i deres vanlige undervisning. 

Internasjonal Uke varer i år fra 15-26.oktober, men mange velger å gjennomføre det kun den ene uken eller kun over et par dager. Er du usikker på hva din skole skal gjøre kan du ta kontakt med ledelsen eller Operasjon Dagsverk.

  

Forslag til ting å gjøre under Internasjonal Uke

  

Det finnes mange måter å arrangere Internasjonal Uke på. Vær kreativ, og se hva som passer til deres skole. Mange lager mat, og gjennomfører konserter og leker som hele skolen kan delta på. Det er mange måter å lære på. Det er kun fantasien som setter grenser for hva dere kan gjøre.

Internasjonal kafé

Ved å arrangere en Internasjonal Kafé kan man gi elevene på skolen en gøy innføring i palestinsk kultur. Kantinen kan lage palestinsk mat eller skolekomiteen kan benytte skolekjøkkenet til å lage mat.

Film

Dere kan vise filmer i klasserom eller på fellesarealet. Her kan man vise filmen Frihet til å leve eller årets bildeserie

Kahoot eller kviss

Kahoot i kantinen, fellesområdet eller klasserommet er enkelt og morsomt. For å gjøre det mer sosialt kan man ha kviss i grupper. Det funker i så fall best i klasserommet. Kvissen kan handle om årets prosjekt, eller nyheter, verden, politikk eller musikk. Det er gøy om vinnerlaget blir premiert.

Utstilling

Det er enkelt å lage utstilling. Dere kan visualisere fakta om verden, eller elever kan vise frem sin kultur.

Praktiske øvelser

Vi tilbyr en rekke praktiske øvelsersom gir nye perspektiver på verden. Se mer her

Konkurranser

Å lage konkurranser for elevene på skolen kan være kult for å få bidrag til en utstilling eller for å skape interesse rundt IU.

Stand

Skolekomiteen kan stå på stand for å gi ut god informasjon om OD og årets prosjekt. Bruk gjerne et bord, plakater, flyers, klistremerker og annen pynt.

Konsert

Det er gøy å arrangere konserter. Dette kan skje både i skoletiden eller på kveldstid. Inviter gjerne lokale musikere eller la elevene på skolen få spille. Hold gjerne en appell om engasjement, årets prosjekt eller Operasjon Dagsverk i samme slengen.  

Aksjoner

Aksjoner er skikkelig kule og artige å gjennomføre. Her finner dere flere aksjoner som kan arrangeres på skolen eller etter skoletid.

Opplegg

Her finner dere forslag til opplegg for dere kan kjøre under Internasjonal Uke på skolen!

  

Søke om penger til å gjennomføre Internasjonal Uke

Det er mulig å søke om opptil 15 000 kr fra Elevorganisasjonens fond til gjennomføring av Internasjonal Uke. Les mer her 

  

Internasjonal Uke-konkurranse

Skal din skole gjøre noe kult under Internasjonal Uke? Film, ta bilder, eller skriv om det, send det til oss, og vær med i trekningen av kule premier!

Vi ønsker å se:

- At dere viser at IU har skapt engasjement og bevissthet om globale spørsmål på deres skole
- At dere har gjort temaene under IU relevante for undervisningen
- At dere har dokumentert hva dere har gjort – vi vil gjerne se film og bilder av aktivitetene!

Søknader trenger ikke å være lang eller komplisert. Vi ønsker først å fremst å se deres engasjement.
Send din søknad til od@od.no innen 15. desember 2018, og merk mailen «IU-konkurranse»

Vi gleder oss til å se ditt bidrag. Lykke til med gjennomføringen av Internasjonal Uke!

*ved å sende inn søknad, godtar dere at Operasjon Dagsverk kan bruke dette til å inspirere andre skolekomiteer internt og eksternt

  

Foredrag

OD tilbyr foredrag til skolene som er påmeldt aksjonen, og dem bestiller dere på skolesiden. Foredragene varer omtrent en halv time og her er en oversikt over dem.

Verden er urettferdig

Dette foredraget viser noen årsaker til at verden har blitt urettferdig og hvordan verden er i utvikling, samt hvordan hver enkelt kan være en brikke i denne utviklingen.

OD - Mer enn én dag

Gjennom dette foredraget får man kunnskap om OD, våre grunnprinsipper og resultater fra tidligere prosjekter. I tillegg til dette tar foredraget opp temaer som holdninger og fremstillinger.

Årets prosjekt

I dette foredraget får man en innføring i årets prosjekt. Man lærer mer om Palestina og de . Utover dette får man introdusert samarbeidspartnere og hvilke konkrete tiltak prosjektet går til.

Miksforedraget

Dette foredraget er går inn kort på urettferdigheten i verden, hva OD er og årets prosjekt.

Foredrag kan dere bestille på deres skolesider

Undervisningsoppgaver, filmer og annet materiell finner du her.