Internasjonal uke 14.-22. oktober 2019 
OD-dagen 31. oktober 2019 
Vi endrer ikke verden på en dag, men en dag av gangen
Internasjonal uke har startet!

De neste ukene gjennomføres Internasjonal uke på skoler over hele Norge. Operasjon Dagsverk handler om mer enn penger - det handler om kunnskap og forståelse. Verden er urettferdig. Ungdom over hele kloden har samme drømmer og ambisjoner som oss, men ikke samme muligheter. Det er viktig å forstå hvordan verden henger sammen hvis vi skal endre den.

    

 

      

Vi mener at bevissthet om globale spørsmål, og hvordan man kan påvirke, er like viktig som bistandsmidler. Penger alene er ikke løsningen. Under Internasjonal Uke lærer elevene om hvordan verden henger sammen. Vi sprer gratis undervisningsmateriell, filmer og andre ressurser. En haug med skolerte foredragsholdere står klare for å kjøre undervisningsopplegg på skoler over hele Norge. Vi lager opplegg som er i tråd med læreplanene, slik at det fungerer i samspill med deres vanlige undervisning. Vi tilbyr er en enkel og engasjerende måte å lære mer om verden. Vi er av, med og for ungdom. Kampanjen lages av, og handler om, ungdom. Våre foredragsholderne og frivillige er ungdommer. Midlene som jobbes inn støtter ungdom. Har du lyst til å engasjere elevene? Ungdom vet best hva som engasjerer ungdom.
Og vi er ungdommenes egen aksjon.

 

Gjennom OD 2017 kan elevene :

    

- Lære mer om verdens største oljekatastrofe og globale sammenhenger

- Motta godt og engasjerende undervisningsmateriell

- Bli inspirert til å gjøre en forskjell i verden

  

Operasjon Dagsverk er faglig relevant 

   

På  bibliotek.od.no finner du et bredt utvalg av oppgaver, praktiske øvelser og film til mange fag som kan brukes i undervisningen!

Vi samarbeider med FN-sambandet om undervisningsopplegg som engasjerer og stimulerer til kritisk tenking. Alt er i tråd med kompetansemålene til de ulike fagene.

OD er tilpasset både for skoler som ønsker å holde det enkelt, og for skoler som lager mer omfattende opplegg. Mange skoler som deltar på OD gir elevene stor grad av frihet, og lager egne kreative tolkninger:

Internasjonal uke kan være gøy! Mange lager mat, og gjennomfører konserter og leker som hele skolen kan delta på. Det er mange måter å lære på. Elvene i skolekomiteen ved din skole har ansvaret for gjennomføringen, og det er kun fantasien som setter grenser for hva dere kan gjøre.

   

Gjør dere noe kult under Internasjonal uke? Vinn 25.000 kroner!

     

Det er mulig å søke om opptil 15 000 kr fra Elevorganisasjonens fond til gjennomføring av Internasjonal Uke. Les mer her.