1964: Bygging av skoler i Algerie

Bygger skole

Bygging av skoler i Algerie

Mål

OD 1964 skal reparere skoler i Algerie og gi ungdom mulighet til utdanning

Innjobbede midler

kr 103 000

Organisasjon

Den Norske Kvekerhjelpen

Menn med barn

Problemet

Ikke alle unge får gå på skole, ikke alle får muligheten til utdanning. Dette var sannheten for ungdom i Algerie etter frigjøringskrigen mellom 1954 og 1962.

Elever mistet sine læreplasser til krigen. Sjansen til å få en utdanning forsvant, og dermed forsvant også muligheten til utvikling. Etter krigen måtte landet bygges opp igjen, uten den rette kunnskapen er ikke dette mulig.

Skole2

Løsning

Utdanning er nøkkelen til en bedre fremtid. Ved å satse på ungdommen i form av utdanning kan gi større muligheter for at samfunnet utvikler seg i riktig retning. OD 1964 hadde som mål å gjøre nettopp dette. Målet med prosjektet ville bli å gjenoppbygge og reparere skoler som ble ødelagt under frigjøringskrigen.

Spade og esel

Hva har vi gjort?

OD 1964 var et tidlig bistandprosjekt i Norge. At norsk ungdom engasjerte seg i ungdom i andre land og deres interesser var noe nokså nytt for mange. Dette stoppet imidlertid ikke prosjektet i å gjøre noe. kr 103 000 ble tjent inn av norsk ungdom i 1964. Disse pengene ble brukt til å bygge og reparere skoler i Algerie. 11 klasserom og 4 lærerboliger ble reparert. Disse fasilitetene ble viktig for lokalsamfunnet i Kabylia i Algerie. Rommene ble tatt i bruk helt frem mot slutten av 80-tallet. Engasjementet fra norsk ungdom bidro til at ungdom i Algerie fikk tilgang på utdanning.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer