Årets prosjekt støtter ungdom i Sør-Afrika

Sør-Afrika er et urettferdig land hvor noen få blir født med fordeler, mens resten må kjempe dobbelt så hardt for å lykkes i livet. Mange steder er fattigdom og vold utbredt. Skoler i fattige områder har få ressurser til å følge opp elevene sine, og flere dropper ut av skolen. Mange finner sine tryggeste fellesskap i kriminelle gjenger. Politikere tar ikke ungdom og deres behov på alvor. Prosjektet skal skape trygge møteplasser, hjelpe ungdom som sliter med skolen, og gi opplæring i politisk påvirkning sammen med KFUK-KFUM Global.

Bilde: Sofie Nordvik

Sør-Afrika er et av verdens mest urettferdige land, med enorme forskjeller mellom fattig og rik. Hvilken del av byen, eller hvilken hudfarge en blir født med, bestemmer for mange hvilke muligheter en får i livet. Vold og rasisme er utbredt. Prosjektet skal skape muligheter og hjelpe ungdom å håndtere vanskelige opplevelser.

Prosjektet består av tre deler:

Ungdom skal være med å være med bygge et mer rettferdig Sør-Afrika fra bunnen. For at det skal bli virkelighet, er det viktig at ungdom:

1. Blir sett av gjengen

Det er ikke sant at gutter ikke gråter. Vi skal vise unge gutter at det finnes måter å bli sett, uten å måtte være tøffest i gjengen. Vi trenger alle trygge fellesskap å ta del i. Det skal vi skape gjennom:

  • å lage møteplasser hvor ungdom kan finne fellesskap og tilhørighet.
  • å snakke med unge gutter om de vanskelige forventningene til hvordan "ekte menn" skal være.

Det blir gitt opplæring i rettigheter og demokrati for å skape endring. Slik kan ungdom skape en bedre fremtid, og påvirke politikk.

Skjermbilde 2021 03 10 kl 16 22 43

Bilde:

Sofie Nordvik

2. Blir sett på skolen

Det er lett å falle utenfor på skolen. Med hjelp til lekser og til alt det sosiale og følelsesmessige rundt skolen, skal det bli lettere for ungdom som sliter å komme seg gjennom. Vi skal:

  • tilby støtte til ungdom som sliter med vanskelige tanker.
  • hjelpe til med lekser og andre ting som kan gjøre skolen litt lettere.

Gjennom terapi og samtale lærer ungdom hvordan de bedre kan håndtere stress og vanskelige opplevelser, for å fungere bedre i hverdagen.

Skjermbilde 2021 03 10 kl 16 20 37

Bilde:

Sofie Nordvik

3. Blir sett av verden

Sør-Afrika er et urettferdig land hvor mange ikke blir sett og hørt av politikerne. Men ungdom burde selv få være med å skape et mer rettferdig samfunn. Vi skal:

  • skolere ungdom i hvilke rettigheter de har.
  • skolere ungdom i hvordan de kan være med å påvirke politikk.

Utdanning skaper muligheter, og bidrar til utvikling for mennesker og samfunn. Ungdom skal styre verden i morgen, og hvis vi skal skape bærekraftig utvikling, er våre perspektiver viktige i dag. Ungdom er en av verdens viktigste ressurser.

Skjermbilde 2021 03 10 kl 16 21 20

Bilde:

Sofie Nordvik
Skjermbilde 2021 03 10 kl 16 29 21

Bilde: Sofie Nordvik

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer