Årets prosjekt støtter ungdom i Colombia

I Colombia står ungdom i skuddlinja mellom væpnede grupper, militæret, politiet og kriminelle miljøer. Ungdom vokser opp omgitt av vold og noen er så unge som ti år når de rekrutteres til væpnede grupper, fordi de mangler alternativer. Flere steder står 8 av 10 unge helt uten skoletilbud.

Til tross for å være et av verdens farligste land å være menneskerettighetsforkjemper, står ungdom sammen i front og kjemper for sine rettigheter. Det handler ikke bare om beskyttelse, men å styrke sin egen framtid og nåtid. Årets prosjekt skal støtte ungdomsorganisasjoner som gir ungdom alternativer til vold, kunnskap og ferdigheter til å påvirke myndighetene, og bidrar til at ungdom står sterkere rustet imot rekruttering til kriminalitet.

Prosjektet består av tre deler:

Ungdom trenger trygge fellesskap, muligheter og alternativer til vold slik at frykten aldri overgår håpet for framtiden. Sammen med SAIH og fire lokale ungdomsorganisasjoner skal prosjektet:

1. Støtte ungdomsorganisasjoner som gir alternativer til vold

Ungdomsorganisasjonene står på frontlinjen og kjemper for ungdom sin rettferdighet. De jobber for å unngå at de selv eller andre de er glad i, tas ut av deres hverdag for å bære et våpen og bli kriminelle. Ungdomsorganisasjonene skal skape trygge møteplasser der de gjennomfører aktiviteter som:

 • sport, kunst og kultur
 • opplæring i konfliktløsning
 • utdanning og jobb
IMG 2009

2. Bygge nettverk og holde kurs for unge slik at de blir sterkere rustet til å stå imot rekruttering

Ungdommer skal få tryggheten og støtten de trenger for å stå imot rekruttering til væpnede grupper og kriminelle miljøer. Sammen skal de utveksle kunnskap og erfaringer hvor deres psykisk helse, identitet og livsmestring står sentralt. Ungdom skal bli sterkere rustet til å stå imot rekruttering gjennom:

 • traumebehandling og psykologhjelp
 • aktiviteter og møteplasser som skaper samhold
 • kurs i livsmestring
 • nettverk og støttegrupper for ungdom i risiko
IMG 1209 1

3. Gi ungdom kunnskap og ferdigheter til å påvirke myndighetene

Colombia er et land der ungdom ikke blir hørt og tatt på alvor. Ungdom skal styre verden i morgen, og hvis vi skal skape bærekraftig utvikling, er våre perspektiver viktige i dag. Colombiansk ungdom skal få de verktøyene de trenger for å kunne påvirke sine egne liv gjennom lokalmiljøet og politikk. Det skal vi gjøre gjennom:

 • ledertrening
 • opplæring i politisk påvirkning og rettigheter
 • utarbeide et forslag til utdanningsreform
 • kartlegge sammenhenger mellom manglende utdanning og krig
IMG 0207
IMG 2002 1

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer