OD 2021 skal støtte ungdom i Sør-Afrika

Årets Operasjon Dagsverk skal støtte ungdom fra Sør-Afrika sin kamp mot sosial urettferdighet. Prosjektet vil gjennomføres i samarbeid med KFUK-KFUM Global og deres lokale partnere i Sør-Afrika. Det ble valgt 10. mars av elever fra hele Norge på Elevtinget.

Bilde: Sofie Nordvik

Sør-Afrika er et av verdens mest urettferdige land, med enorme forskjeller mellom fattig og rik. Hvilken del av byen, eller hvilken hudfarge en blir født med, bestemmer for mange hvilke muligheter en får i livet. Vold og rasisme er utbredt. Prosjektet skal skape muligheter og hjelpe ungdom å håndtere vanskelige opplevelser.

Prosjektet skal bidra til at:

1. Ungdom blir lyttet til, og tatt på alvor

Det blir gitt opplæring i rettigheter og demokrati for å skape endring. Slik kan ungdom skape en bedre fremtid, og påvirke politikk.

Skjermbilde 2021 03 10 kl 16 21 20

Bilde:

Sofie Nordvik

2. Ungdom som har opplevd vold får hjelp og støtte.

Gjennom terapi og samtale lærer ungdom hvordan de bedre kan håndtere stress og vanskelige opplevelser, for å fungere bedre i hverdagen.

Skjermbilde 2021 03 10 kl 16 20 37

Bilde:

Sofie Nordvik

3. Ungdom får hjelp til å fullføre skolen

Utdanning skaper muligheter, og bidrar til utvikling for mennesker og samfunn. Ungdom skal styre verden i morgen, og hvis vi skal skape bærekraftig utvikling, er våre perspektiver viktige i dag. Ungdom er en av verdens viktigste ressurser.

Skjermbilde 2021 03 10 kl 16 29 21

Bilde:

Sofie Nordvik

Bilde: Sofie Nordvik

OD er relevant for en rekke fag! Vi lager undervisningsopplegg til skolens fellesfag, og enkelte programfag. Alt henger sammen med læreplanene og de nye tverrfaglige temaene (folkehelse & livsmestring, demokrati & medborgerskap & bærekraftig utvikling), satt i sammenheng med FNs bærekraftsmål. Våre undervisningsopplegg stimulerer til kritisk tenking. Her finner dere blant annet oppgaver, øvelser, filmer og Kahoots laget i tråd med kompetansemålene til de ulike fagene. Skoler kan også bestille ulike foredrag.

OD-dagen finner sted på skoler over hele Norge 4. november!

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer