ÅRETS PROSJEKT ER VALGT!

DELTA PÅ OD2023

Timeline 3

Kom i gang med OD!


Elever i hele Norge har stemt frem SAIH sitt prosjekt i Colombia som årets Operasjon Dagsverk. Midlene skal støtte ungdommene til å stå imot rekruttering til kriminalitet og til å påvirke sin egen fremtid.

Internasjonal Uke: 16. - 27. oktober

OD-dagen: 2. november

Bli med på webinar for lærere!

Årets prosjekt

Colombia har lenge vært preget av krig og konflikt. Militæret, væpna grupper og narkokarteller dominerer. Ungdommer sier det føles som de bor i en krigssone. Flere steder står 8 av 10 unge helt uten skoletilbud. Antall selvmord blant ungdom øker. OD 2023 skal støtte ungdomsorganisasjoner som gir et alternativ til vold. Unge skal lære om psykisk helse. De skal slippe å stå alene, men få støtte til å stå imot rekruttering til kriminalitet og til å påvirke sin egen fremtid."Unge helt nede i ti-årsalderen blir med i, eller tvangsrekrutteres til væpnede grupper. Verden er sykt urettferdig, og det gidder ikke vi å finne oss i lenger. Jeg gleder meg veldig mye til å se hva ungdommene i Colombia og Norge skal få til sammen"OD-leder Tobias Dahle

Vinneren av årets OD- SAIH

Årets prosjekt skal hjelpe ungdom ut av skuddlinja i Colombia

OD som en del av undervisningen

Se hvordan du kan bruke OD i undervisningen

Du kan jobbe med masse forskjellig på OD-dagen!

det er bare fantasien som setter grenser for hva dere kan gjøre på skolen når dere deltar på od!

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer