Kontrastfylte-brasil

Hvorfor er verden urettferdig?

Hvorfor er verden urettferdig?

Verden er urettferdig. Millioner av ungdom akkurat som oss fortjener mye bedre. Vi blir alle født med samme drømmer, håp og ambisjoner, men ikke med samme forutsetninger. Hvorfor?

Verden er urettferdig på mange ulike måter. Dette er komplisert. Men samtidig er det ganske enkelt. Global urettferdighet handler om systemene mennesker lever i. Menneskene i Haiti er ikke annerledes enn menneskene i Halden. Mulighetene for å skape seg en fremtid de to stedene er derimot forskjellig. Det handler om forutsetninger. Det hjelper ikke å være et geni hvis du ikke har muligheter til å utvikle deg som menneske.

Jenter betaler ofte prisen for både politikk og gammeldagse holdninger

Alle fortjener en rettferdig sjanse i livet

Vi finner oss ikke i at millioner blir født uten reelle muligheter. Vi mener at alle fortjener en rettferdig sjanse i livet, uansett hvilken hudfarge eller kjønn du har, hvilken gud du ber til, eller hvor du ble født. Urettferdighet har ikke oppstått av seg selv. Alle urettferdige systemer på jorda har blitt skapt av mennesker. Og de kan endres av mennesker. Ingen systemer er umulige å endre. Det er derfor vi jobber for en mer rettferdig verden. Fordi vi vet det er mulig.

Forurensing skaper fattigdom

Verden er urettferdig, men sammen kan vi gjøre noe med det

Les om hvordan du kan gjøre en forskjell!

Seksuelle og reproduktive rettigheter handler for mange om liv og død

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer