IMG 2108

Delta på årets OD!

Elever i hele Norge har stemt frem SAIH sitt prosjekt i Colombia som årets Operasjon Dagsverk. Midlene skal støtte ungdommene til å stå imot rekruttering til kriminalitet og til å påvirke sin egen fremtid.

Internasjonal Uke: 16. - 27. oktober

OD-dagen: 2. november

Årets

prosjekt skal hjelpe ungdom ut av skuddlinja i Colombia

SAIH

samarbeider med oss om årets OD

« Verden er sykt urettferdig, og det gidder ikke vi å finne oss i lenger. Jeg gleder meg veldig mye til å se hva ungdommene i Colombia og Norge skal få til sammen" »

OD-leder Tobias Dahle

Timeline 3

Årets prosjekt

Colombia har lenge vært preget av krig og konflikt. Militæret, væpna grupper og narkokarteller dominerer. Ungdommer sier det føles som de bor i en krigssone. Flere steder står 8 av 10 unge helt uten skoletilbud. Antall selvmord blant ungdom øker. OD 2023 skal:

  1. Støtte ungdomsorganisasjoner som gir et alternativ til vold.
  2. Bygge nettverk og holde kurs for unge så de blir sterkere rustet til å stå imot rekruttering til kriminalitet
  3. Gi ungdom kunnskap og ferdigheter for å påvirke myndighetene
IMG 2002

Vil du gå i dybden på hva årets prosjekt handler om?

Les mer her

OD i undervisningen

Årets prosjekt tar for seg flere relevante temaer som utenforskap og kriminelle miljøer, psykososial helse og urfolksrettigheter.

I flere tiår har Colombia vært preget av væpnet konflikt som skyldes økonomisk ulikhet, politisk vold, korrupsjon, narkotikahandel, landkonflikter og menneskerettighetsbrudd. Marginalisering av visse samfunnsgrupper og narkotikahandel har spilt en stor rolle. I 2016 ble det inngått en viktig fredsavtale mellom regjeringen og landets største opprørsgruppe (FARC), men arbeidet for en varig fred pågår fortsatt. På tross av konflikten, narkotikahandel og ulikhet- er det et utrolig vakkert land, med store naturressurser, variasjoner, kultur og mange unge med mye engasjement!

David Hvorfor OD 4

Elevene kan fordype seg i bærekraftsmål som er aktuelle i årets prosjekt

Image001

OD-dagen er et handlingsalternativ for ungdom som ønsker å gjøre en forskjell!

Delta2023 2
Delta2023 1

Det er bare fantasien som setter grenser for hva dere kan gjøre på skolen når dere deltar på od!

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer