IMG 1996

Betaling for dagsverk

På OD-dagen jobber elever som ønsker å bidra til årets prosjekt! Du kan betale for dagsverk med Vipps, kort eller faktura.

Arbeidsgivere betaler for elever på betale.od.no. Når betalingen er gjennomført genereres et referansenummer, som skrives på elevens arbeidskort. Eleven tar med arbeidskortet tilbake til skolen, og referansenummeret er elevens bevis på at h*n har jobbet på OD-dagen.

Elever som har opprettet innsamling på spleis mottar støtte direkte på sin side! Man ser hele tiden hva eleven har tjent, og siden fungerer dermed som elevens arbeidskort.

Vanlige spørsmål og svar

Hvordan betaler jeg etter OD-dagen?

Gå inn på betale.od.no og betal for elevens dagsverk med Vipps, kort eller faktura (kun for bedrifter). Her fyller arbeidsgiver inn litt info om seg selv, elevens navn skole og klasse.

Når betalingen er gjennomført genereres et referansenummer, som skrives på elevens arbeidskort. Eleven tar med arbeidskortet tilbake til skolen, og referansenummeret er elevens bevis på at h*n har jobbet på OD-dagen.

Om eleven har skapt sin egen jobb på bidra.no/od skal dagsverket betales på h*ns side på spleis! (se under).

Hvordan fungerer betaling om eleven har opprettet innsamling på Spleis?

Elever som har opprettet dagsverk på spleis mottar betaling direkte på sin innsamling. Løsningen støtter betaling med Vipps, kort og faktura, og man ser hele tiden hvor mye som er mottatt i støtte. Spleisnummeret, som står på slutten av nettadressen til innsamlingen, skrives på elevens arbeidskort.

Hva koster et dagsverk?

Veiledende minstepris for elev ved ungdomsskolen er 300,-

Veiledende minstepris for elev ved videregående skole er 400,-

Dersom eleven har en jobb der hen ikke tjener nok til å møte minsteprisen er dagsverket godkjent likevel. For Operasjon Dagsverk er det viktigste at alle ønsker å bidra og velge å gjøre noe aktivt på OD-dagen!

Hvordan får jeg kvittering for betalingen?

Kvittering for betaling med Vipps og kort sendes til e-posten du oppgir når du registrerer betalingen på betale.od.no . Dette gjelder også om du støtter et dagsverk på spleis. Om du skrev inn feil e-post, eller ikke fikk kvitteringen, ta kontakt med oss så sender vi den på nytt!

Det gis ikke kvittering for betaling med kontanter.

Kan jeg betale med kontanter?

Noen skoler godtar kontantbetaling for dagsverk, men de fleste har gått over til digitale løsninger. Kontanter betales inn til OD på betale.od.no eller på elevens innsamling på Spleis. Det gis ikke kvittering til arbeidsgiver for betaling med kontanter.

Hva skal jeg med referansenummeret jeg får fra betale.od.no?

Referansenummeret er elevens bevis på at h*n har jobbet på OD-dagen. Referansenummeret skrives på elevens arbeidskort, som h*n tar med tilbake til skolen etter OD-dagen. Om du ikke fikk skrevet det ned kan OD sentralt hjelpe deg med å finne referansenummeret!

Kan jeg få faktura for betaling?

Ja! Vi sender faktura til bedrifter med organisasjonsnummer. Arbeidsgiver oppretter faktura selv ved å registrere seg selv og eleven(e) på betale.od.no. Faktura sendes med EHF dersom bedriftens organisasjonsnummer. er registrert med EHF i Brønnøysundregistrene.

Når jeg fyller ut skjema på betale.od.no på vegne av en bedrift må jeg fylle ut internreferanse/rekvisisjonsnummer. Hva er dette?

Internreferanse/rekvisisjonsnummer er et nummer eller en referanse som kommer på din faktura, dersom du velger faktura som betalingsmåte. Om din bedrift er registrert med EHF (elektornisk faktura) må du fylle ut dette feltet for å komme videre til betalingen. Dersom du ikke vet rekvisisjonsnummer eller referansenummer til din bedrift kan du bare skrive inn "OD".

Jeg skal ha konsert på OD-dagen. Kan jeg bruke ODs Vipps?

OD har ikke en egen Vipps for salg/konserter ol. på OD-dagen. Men du kan opprette en innsamling spleis . Da får du din egen side som fungerer som en betalingsterminal, der bidragsytere kan betale med Vipps, kort eller faktura. Du kan skrive ut din egen QR-kode som bidragsytere kan scanne for å komme direkte til ditt dagsverk. Pengene som betales inn går direkte til OD, og du og skolen har hele tiden oversikt over hvor mye du har jobbet inn! Les mer her.

Jeg skal synge på gågata på OD-dagen. Hva skal jeg gjøre med kontantene jeg får inn?

Om du har opprettet et dagsverk på spleis kan du betale inn summen du har fått betalt i kontanter til ditt eget prosjekt (Vipps eller kort).

Du kan også betale inn summen du har fått i kontanter på betale.od.no (Vipps eller kort). Da betaler du på vegne av en privatperson, og registrerer deg på din skole, med ditt navn.

Mangler eleven et arbeidskort?

Du kan laste ned og printe ut et nytt her!

Jeg har betalt to ganger for samme elev, hva gjør jeg?

Ta kontakt med OD-sentralt, og vi refunderer den ene betalingen!

Jeg har betalt inn for elev på betale.od.no, men registrert eleven ved feil skole. Hva gjør jeg?

Kontakt OD sentralt, og vi hjelper deg å flytte eleven til korrekt skole. Det er til stor hjelp om du har referansenummeret du fikk ved betalingen!

Jeg har betalt inn for elev på betale.od.no, men registrert eleven i feil klasse. Hva gjør jeg?

Kontakt OD sentralt, og vi hjelper deg å flytte eleven til korrekt klasse. Det er til stor hjelp om du har referansenummeret du fikk ved betalingen!

Hvordan kan jeg donere penger til Operasjon Dagsverk?

Du kan gjøre dette på en av tre følgende måter:

1. Overfør direkte til vårt kontonummer: 1506.15.79041

2. Vipps til ODs donasjons-Vipps: 542814

3. Støtt en elev sitt dagsverk på spleis (du kan betale med Vipps eller kort, pengene går direkte til OD-prosjektet)

4. Doner penger til OD og årets prosjekt via ODs facebookside

Fullstendinge kjøpsvilkår for betale.od.no finner du her!

Spørsmål angående betaling?

Kontakt OD sentralt på e-post od@od.no

eller telefon 22 99 37 10

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer