IMG 1996

Betaling for dagsverk

På OD-dagen jobber elever som ønsker å bidra til årets prosjekt! Du kan betale for dagsverk med Vipps, kort eller faktura.

betale.od.no fyller arbeidsgiver inn informasjon om seg selv, samt elevens navn, skole og klasse. Når betalingen er gjennomført genereres et referansenummer, som skrives på elevens arbeidskort. Eleven tar med arbeidskortet tilbake til skolen, og referansenummeret er elevens bevis på at h*n har jobbet på OD-dagen.

Vanlige spørsmål og svar

Hvordan betale for dagsverk?

Gå inn på betale.od.no og betal for elevens dagsverk med Vipps, kort eller faktura (kun for bedrifter). Her fyller arbeidsgiver inn litt info om seg selv, elevens navn skole og klasse.

Når betalingen er gjennomført genereres et referansenummer, som skrives på elevens arbeidskort. Eleven tar med arbeidskortet tilbake til skolen, og referansenummeret er elevens bevis på at h*n har jobbet på OD-dagen.

Hva koster et dagsverk?

Veiledende minstepris for elev ved ungdomsskolen er 300,-

Veiledende minstepris for elev ved videregående skole er 400,-

Dersom eleven har en jobb der hen ikke tjener nok til å møte minsteprisen er dagsverket godkjent likevel. For Operasjon Dagsverk er det viktigste at alle ønsker å bidra og velge å gjøre noe aktivt på OD-dagen.

Kan jeg betale med kontanter?

Noen skoler godtar kontantbetaling for dagsverk. Beløpet skrives da på elevens arbeidskort, som eleven tar med seg tilbake til skolen når kontantene leveres etter OD-dagen. Det gis ikke kvittering til arbeidsgiver for betaling med kontanter.

Hvordan får jeg kvittering for betalingen?

Kvittering for betaling med Vipps og kort sendes til e-posten du oppgir når du registrerer betalingen på betale.od.no. Om du skrev inn feil e-post, eller ikke fikk kvitteringen, ta kontakt med oss så sender vi den på nytt!

Det gis ikke kvittering for betaling med kontanter.

Hva skal jeg med referansenummeret?

Referansenummeret er elevens bevis på at h*n har jobbet på OD-dagen. Referansenummeret skrives på elevens arbeidskort, som h*n tar med tilbake til skolen etter OD-dagen. Om du ikke fikk skrevet det ned kan OD sentralt hjelpe deg med å finne referansenummeret!

Mangler eleven et arbeidskort?

Du kan laste ned og printe ut et nytt her!

Kan jeg få EHF-faktura?

Ja! Vi sender faktura med EHF dersom din bedrift er registrert med EHF i Brønnøysundregistrene. En kopi av fakturaen sendes i tillegg til e-posten du oppgir når du betaler.

Når jeg fyller ut skjema på betale.od.no på vegne av en bedrift må jeg fylle ut internreferanse/rekvisisjonsnummer. Hva er dette?

Internreferanse/rekvisisjonsnummer er et nummer eller en referanse som kommer på din faktura, dersom du velger faktura som betalingsmåte. Om din bedrift er registrert med EHF (elektornisk faktura) må du fylle ut dette feltet for å komme videre til betalingen. Dersom du ikke vet rekvisisjonsnummer eller referansenummer til din bedrift kan du bare skrive inn "OD".

Jeg har betalt to ganger for samme elev, hva gjør jeg?

Ta kontakt med OD-sentralt, og vi refunderer den ene betalingen!

Jeg har betalt inn for elev, men registrert eleven ved feil skole. Hva gjør jeg?

Kontakt OD sentralt, og vi hjelper deg å flytte eleven til korrekt skole. Det er til stor hjelp om du har referansenummeret du fikk ved betalingen!

Jeg har betalt inn for elev, men registrert eleven i feil klasse. Hva gjør jeg?

Kontakt OD sentralt, og vi hjelper deg å flytte eleven til korrekt klasse. Det er til stor hjelp om du har referansenummeret du fikk ved betalingen!

Jeg skal selge bakst på OD-dagen. Kan jeg bruke ODs Vipps?

OD har ikke en egen Vipps for salg av boller ol. på OD-dagen. Men, du kan registrere et prosjekt (dagsverk) på https://bidra.no/od . Da får du din egen side som fungerer som en betalingsterminal, der kunder (de som skal kjøpe boller + kake) kan betale med Vipps eller kort. Pengene som betales inn går direkte til OD, og du og skolen har hele tiden oversikt over hvor mye du har jobbet inn! Les mer her.

Jeg skal selge boller på OD-dagen. Hva skal jeg gjøre med kontantene jeg får inn?

Om du har opprettet et prosjekt på bidra.no/od kan du betale inn summen du har fått betalt i kontanter til ditt eget prosjekt (Vipps eller kort).

Du kan også betale inn summen du har fått i kontanter på betale.od.no (Vipps eller kort). Da betaler du på vegne av en privatperson, og registrerer deg på din skole, med ditt navn.

Hvordan kan jeg donere penger til Operasjon Dagsverk?

Du kan gjøre dette på en av tre følgende måter:

1. Overføre direkte til vårt kontonummer: 1506.15.79041

2. Støtte en elev sitt dagsverk på bidra.no (du kan betale med Vipps eller kort, pengene går direkte til OD-prosjektet)

3. Doner penger til OD og årets prosjekt via ODs facebookside

Fullstendinge kjøpsvilkår for betale.od.no finner du her!

Spørsmål angående betaling?

Kontakt OD sentralt på e-post od@od.no

eller telefon 22 99 37 10

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer