Plaktaksjon-2015-banner

Aksjoner

Hvordan gjennomføre aksjoner?

På denne siden finner du eksempler og ressurser på hvordan du kan gjennomføre aksjoner under deres internasjonale uke! På en enkel og engasjerende måte kan dere få med elevene på masse kule arrangementer på skolen. På denne siden finner du noen av aksjonene som vi i Operasjon Dagsverk har laget for at din skole kan ta de i bruk!

Plakataksjon: "Jeg setter pris på"

Denne aksjonen er en del av årets kampanje, som omhandler den virkelige prisen for mobiltelefonen vår. Mye av det vi setter pris på finnes i mobilen vår, for eksempel på bilder eller i meldinger. Frihet, venner, god mat, utdanning. Ungdom i DR Kongo setter pris på mange av de samme tingene, men må ofre disse tingene for å jobbe i gruver og utvinne mineraler til våre mobiltelefoner.

Les mer om aksjonen, og last ned plakaten Her

Jeg Setter Pris Pa Eksempel

Internasjonal café


Ved å arrangere en Internasjonal Kafé kan man gi elevene på skolen en gøy og unik innføring i kongolesisk kultur. Prat med kantinen på skolen om de kan lage kongolesisk mat i lunsjen eller hør om dere kan benytte skolens kjøkken til å lage mat. Det er også skikkelig kult å spille kulturell musikk og pynte på skolen. Om man ønsker kan også bildeserien eller gjestefilmen gå på storskjerm for alle elevene under lunsjen.

Her kan du finne gode oppskrifter og ressurser på hvordan dere kan arrangere internasjonal café på deres skole!

Picture4

Gruvearbeider søkes

Denne aksjonen er en del av årets kampanje, og omhandler ulovlig gruvedrift som ungdom i DR Kongo er en del av. Den kan enten henges opp eller brukes på stand for å informere om prosjektet og kampanjen. Aksjonen skal gjøre elever oppmerksomme på at unge mennesker i DR Kongo blir ansatt som gruvearbeidere for en ekstremt dårlig lønn. Sett opp en stand på skolen med et stort skilt som sier "Vi søker arbeidere" eller "Ledig stilling", se hva som skjer når jobbinteresserte elever finner ut at du søker ungdom til å jobbe i mineralgruver for 20 kroner dagen.

Last ned ressurser Her

Arbeidere Sokes

Vil skolen din gjennomføre en aksjon?

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer