DSC 0488

Alternativt opplegg

Alternativt opplegg

Elever som ikke deltar på OD-dagen har krav på undervisning. Det er skolekomiteens oppgave å utforme og gjennomføre et program på skolen denne dagen. Dette programmet kalles alternativt opplegg.

Opplegget skolekomiteen kommer frem til burde være annerledes enn en ordinær skoledag. Målet med dagen er at den skal være lærerik og reflekterende for elevene! Under har vi samlet noen tips til hva som kan gjøres på skolen på OD-dagen.

Forslag til oppgaver og aktiviteter til alternativt opplegg!

Oppgaver og øvelser fra OD sine nettsider

Her finner du mange oppgaver og praktiske øvelser som dere kan ta i bruk.

Gjenfødt - bli født på ny

På gjenfødt vil du få en ny identitet, som en person i en annen del av verden. Oppgaven lyder: Skriv en reflekterende tekst på cirka 300 ord om forskjellene mellom nye deg sitt liv, og ditt liv i Norge.

Her: http://gjenfodt.no/intro/

Oppgaver fra FN sambandet

FN sambandet tilbyr mange oppgaver som er tilpasset til både ungdomstrinnet og den videregående skole. Dere kan gjerne bruke oppgaver herfra for å variere programmet for dagen. Her: https://www.fn.no/Undervisning

Løs koden, bistandspengene er forsvunnet

Dette er et morsomt og lærerikt spill. La elevene utforske spillet og be dem skrive ned hva de lærte. Her: https://daron.no/

Filmer

Å se spennende dokumentarer eller filmer fra Operasjon Dagsverk sin youtubekanal er en enkel aktivitet som kan fungere godt til alternativt opplegg. Disse filmene finner du her.

NRK har også mange gode dokumentarer som kan brukes. Filmene som vises bør omhandle verdensproblematikk, solidaritet, utvikling eller årets prosjekt. Gi elevene noen refleksjonsoppgaver etter filmen slik at de får mest mulig utbytte av undervisningen. NRK sine filmer finner du her.

Det er valgfritt for elever om de skal jobbe på OD-dagen eller ikke!

Elever som ikke jobber skal delta på alternativt opplegg på skolen

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer