IMG 2001

Hvordan finne jobb til OD-dagen

Hvordan finne jobb til OD-dagen

Arbeidsmarkedet er fullt av forskjellige jobber. Ved å ansette en elev på OD-dagenkan arbeidsgiverne både få hjelp på jobben, men også være med å bidra til en bedre verden! Det er en bra deal for alle.

Hvor kan du søke jobb?

Du kan søke jobb hvor som helst! Alle mulige bedrifter i hele Norge ansetter elever på OD-dagen til forskjellige ting. Men det er ikke alltid arbeidsplassene klarer å se for seg hva en elev kan jobbe med. Mange voksne jobber med å sende e-post og svare på telefoner, og det kan være vanskelig for en elev å gjøre på en OD-jobb. Men det er er likevel mange arbeidsplasser som har enkle oppgaver som er perfekte for elever. Men du kan også være kreativ, og foreslå morsomme ting for arbeidsgiverne! Ungdom er for eksempel flinkere enn voksne på sosiale medier, og alle bedrifter vil være på Facebook og Instagram. Kanskje du kan ha SoMe-ansvar for en bedrift på OD-dagen?

20191031 113023

Hvordan kan du søke?

Det aller første steget er å kontakte arbeidsplasser i ditt nærområde og høre om det er noe du kan gjøre for dem. Å søke OD-jobb er enkelt, og du trenger ingen søknadsskjemaer eller liknende. Ta kontakt med en arbeidsplass på en hvilken som helst måte og spør om du kan jobbe hos dem. Møt opp på døra eller send dem melding på Instagram. Det spiller ingen rolle - dette er din mulighet til å fikse en kul jobb på OD-dagen!

Bilde til sunniva 2

« Jeg jobbet som stortingsrepresentant på OD-dagen. Det var en skikkelig spennende dag! »

Amalie Uchenna, 18

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer