DSC 0488

OD-dagen på skolen

OD-dagen på skolen

Elever som velger å ikke jobbe på OD-dagen har krav på undervisning. Her finner du tips til hva programmet på skolen kan inneholde!

Kort om OD-dagen på skolen

Opplegget på skolen bør være annerledes enn en ordinær skoledag, slik at elevene som er på skolen ikke får et forsprang ovenfor de andre elevene. Vi anbefaler at dere planlegger aktiviteter som ikke allerede har blitt gjort under Internasjonal Uke, eller som handler om årets prosjekt, i og med at elevene som deltar på opplegg på skolen har valgt å ikke jobbe på OD-dagen.

Målet med dagen er at den skal være lærerik og få elevene til å reflektere! Under har vi samlet noen tips til hva som kan gjøres på skolen på OD-dagen på skolen.

Elevene som verken møter opp på jobb eller på OD-dagen på skolen skal få fravær i fagene de ellers skulle hatt den dagen. Her er det viktig med godt samarbeid med lærerne!

DSCF4003

Tips til aktiviteter under OD-dagen

Det er kun fantasien som setter grenser for hva en kan gjøre på OD-dagen, men vi har noen forslag:

  • Undervisningsopplegg fra ODs nettsider, både laget av OD og andre organisasjoner vi samarbeider med. Velg mer generelle øvelser som ikke er knyttet til årets prosjekt!

  • Foredrag fra OD, særlig "verden er urettferdig", som dere enten holder selv, eller bestiller fra oss.
  • Filmer fra OD eller andre filmer om globale problemstillinger (tips ligger her)
  • FN-sambandets sider tilbyr flere opplegg som elevene kan jobbe med individuelt eller i grupper. Det finnes infosider og opplegg om menneskerettigheter, klima og miljø, krig og fred, fattigdom, bærekraftig utvikling og befolkning, arbeidsliv og flyktninger. Hva med å la elevene skrive en artikkel eller lage en podcast om et valgfritt tema eller land?
  • Arbeid med Gapminder, et statistikkverktøy som er både gøy og lærerikt! Her finner du forslag til hvordan det kan brukes.
  • Mange andre organisasjoner lager også undervisningsopplegg, så det er også bare å ta i bruk!
IMG_3234

Vil du ha forslag til program for OD-dagen på skolen?

Sjekk her!

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer