Kopi-av-IMG_2442

Fordeling av ansvar og oppgaver

Fordeling av ansvar og oppgaver

Skolekomiteen styrer Operasjon Dagsverk på skolen deres i samarbeid med lærerne. Det er en morsom oppgave hvor dere må samarbeide. Det er smart å fordele oppgaver. Da jobber der smartere, og det blir lettere å gjennomføre oppgavene deres! Det finnes mange måter å fordele på, men en vanlig inndeling er:

Leder

Leder arbeidet med OD. Setter sammen en skolekomité på skolen. Ansvaret for at alt gjøres riktig og til rett tid. Nyttige tips: - Lag en møteplan for høsten. Inkluder alle i arbeidet, også i sosiale ting.

Internasjonal Uke-ansvarlig

Alle i skolekomiteen har ansvar for å få gjennomført Internasjonal Uke (IU), men det er lurt å ha en IU-ansvarlig eller en IU-gruppe i skolekomiteen. Planlegger og arrangerer aktiviteter og program for IU. Tips: Start planleggingen tidlig og sørg for at skolekomiteen og lærerne blir inkludert i arbeidet. Snakk med skoleledelsen, slik at de setter av tid i undervisningen til IU. Sørg for at teknisk utstyr, nøkler, lærere som skal ta fravær osv er i orden. Oppfordre lærere til å integrere OD i undervisningen.Bestill foredrag

Økonomiansvarlig

Ansvar for pengene som blir brukt, og pengene som kommer inn. Føre regnskap når elevene har levert inn pengene de tjente. Hvis dere har fått penger til å bruke under IU, eller OD-dagen, er det økonomiansvarlig sin oppgave å lage et budsjett for hvordan pengene skal brukes. Økonomiansvarlig har også ansvaret for å samle inn pengene elevene har jobbet inn på OD-dagen.

Informasjonsansvarlig

Bindeledd mellom skolekomiteen, lærerne og elevene. Sørger for at informasjon kommer frem dit den skal i tide. Tips: - Ha informasjonsmøter, og miniforedrag i klassene. Tips elevene om hvor de kan skaffe jobber. Heng opp program og lapper på skolen. Sørg for at ODs materiell blir delt ut i klassene. Bruke skolens nettside, Fronter/It’s Learning/skolearena etc.

OD-dagansvarlig

Lage opplegg for elever som ikke jobber på OD-dagen. Tips: Sjekk bibliotek.od.no for opplegg. Få hjelp av lærerne på skolen med fravær og ro og orden.

Jobbansvarlig

Hjelpe elever som ikke klarer å finne seg en jobb. Ordne noen ekstra jobber, slik at du kan hjelpe de som trenger det. Tips: - Kontakt bedrifter, kommunen, sykehus, eldresentre osv. Husk å oppgi hvilken skole dere er fra og et telefonnummer, slik at de kan kontakte dere. Kontakt media! Bruk aviser og radio til å oppfordre privatpersoner og bedrifter til å være arbeidsgivere.Informer elevene om at de kan selge boller, kaffe eller kaker på OD-dagen

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer