Callin

Opprett en skolekomité

Skolekomiteen

Skolekomiteen er en gruppe elever ved deres skole som arrangerer Operasjon Dagsverk. Noen steder har elevrådet denne jobben, og andre steder, er skolekomiteen en helt egen gruppe.

Skolekomiteen har ansvaret for å arrangere Operasjon Dagsverk på sin skole. Det innebærer å gi all nødvendig informasjon til elever og lærere og å gjennomføre internasjonal uke og OD-dagen. De viktigste oppgavene er å planlegge og arrangere Internasjonal Uke, skaffe jobber til OD-dagen, lage opplegg til OD-dagen og samle inn pengene elevene har tjent etter OD-dagen. For at arbeidet skal bli effektivt er det lurt å fordele verv og ansvarsområder.

DSCF6294

Husk lærerne!

Det er viktig å ha lærerne med på laget. Lærerne er en kjempeviktig ressurs med masse erfaring. Dersom dere får til et godt samarbeid mellom skolekomiteen og lærerne, blir Operasjon Dagsverk garantert en stor suksess på deres skole! Medlemmene i skolekomiteen skal ikke få fravær for sitt arbeid med OD, og det er derfor viktig å informere lærerne om hvem som sitter i komiteen. Medlemmene skal avtale tidspunkt de blir borte fra undervisningen og lage avtaler med rektor eller faglærer slik at komiteen ikke får fravær.

Max Emanuelson MAX0328

« Operasjon Dagsverk handler om oss. (...) Vi ser at verden er urettferdig og vi har lyst til å gjøre noe med det »

Jakob Øvesen Aanderaa, 19

IMG_8269

Operasjon Dagsverk arrangerer seminarer for skolekomitéene over hele Norge!

Trenger dere hjelp?

Kontakt folk i ditt distrikt!

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer