Undervisningsopplegg Årets prosjekt

Kunst i prosjektlandet

Få en større forståelse av situasjonen og historien i Sør-Afrika gjennom å utforske kunst fra landene!

Kunst

90 minutter

PC, skrivesaker og materiale til de kreative oppgavene

Oppgave 1: Teori og diskusjon

  1. Bruk internett til å finne informasjon om landets kunsthistorie. Se på eldre kunst og moderne kunst.
  2. Skriv en kort tekst om landets kunsthistorie og legg vekt på hva som kjennetegner kunsten. Hva er likhetene og ulikhetene mellom landets kunst og vestlig kunst?
  3. Undersøk om kunsten endret seg før og etter koloniseringen og apartheid. Hvordan har de ulike historiske begivenhetene som kolonisering, apartheid, frigjøring, krig, ulike ledere og valg endret det kunstneriske uttrykket og motivene som blir fremstilt?
  4. Undersøk om det er et skille mellom Sør-Afrikansk kunst av hvite kunstnere, og svarte kunstnere. Spesielt under apartheidsperioden.

Oppgave 2: Praktisk oppgave

Årets kampanje handler om at mange ungdommer faller utenfor samfunnet, fordi de føler seg usynlige; selv om de sitter på utrolig mye potensiale, drømmer og ambisjoner på innsiden. De har alle et behov for å vise hva de kan, men da må de bli sett!

Les de historiene og se filmene på temasida. Velg deg et sentralt tema fra Årets prosjekt. Noen eksempler kan være utenforskap, kriminalitet, kjønnsroller, usikkerhet, frykt, fattigdom, forskjeller, fellesskap, påvirkning solidaritet, ambisjoner eller håp.

  1. Uttrykk dette temaet gjennom et maleri, en kollasj eller en tegning.
  2. Diskuter med en annen eller i plenum på hvilken måte kunst kan bidra til å hjelpe individer å takle vonde opplevelser eller belyse ting som engasjerer dem.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer