Film

Filmtips til årets tematikk

Årets OD tar opp temaer som ulikhet, apartheid, giftig maskulinitet, utenforskap og fellesskap. Her er noen tips til filmer/serier som også handler om dette!

Livsmestring, Demokrati og Medborgerskap, Bærekraftig utvikling

1-2 timer per film

PC/projektor og internett

Tsotsi

Tsotsi er et sørafrikansk kriminaldrama fra 2005. Handlingen er lagt til townshipene i Soweto, like utenfor Johannesburg i Sør-Afrika. Aldersgrense 15 år. Filmen kan blant annet streames på SF anytime.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=HX_pO-lpGrc

Invictus

Amerikansk semi-biografisk film fra 2009, basert på Nelson Mandelas liv under verdensmesterskapet i rugby i Sør-Afrika, 1995. Filmen tar for seg Mandelas frigjøring fra fengselet, hans innsettelse som president og hans forsøk på å bruke VM i rugby som en smeltedigel for å føre hans folk sammen, etter apartheids fall.

Kan blant annet streames på SF anytime og Telia Play

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RZY8c_a_dlQ

Kunstnern og Tyven


Prisvinnende dokumentar fra 2020 om utfordrer våre fordommer og forventninger, og viser hva man kan få tilbake ved å vise omtanke for sine medmennesker.

Filmen kan steames på blant annet Youtube, Viaplay, Teliaplay, Itunes, google play,

Trailer:

Rådebank (NRK)

https://tv.nrk.no/serie/raadeb...

Norsk serie fra NRK som tar opp relevante temaer fra årets prosjekt som giftig maskulinitet og utenforskap/fellesskap. Serien følger ungdom på bygda i Bø i Telemark.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer