Aksjoner Årets prosjekt

Verdens beste fellesskap

Fellesskap er noe av det viktigste vi har. Det er i de gode fellesskapene vi føler oss sett og hørt. De forbinder oss med andre mennesker, og gjør oss trygge. Det er det lett å ta for gitt. Vi har lyst til å gi en shoutout til våre beste fellesskap. Fellesskap kan være mye forskjellig: gaming, dansing, fotball, og mye mer. Fellesskap kan være hva som helst. Du har sikkert et som har betydd mye for deg. Nå kan du fortelle det til verden, og vinne en fet premie i samme slengen!

en fet gjeng som deler fellesskap, party-stasj (hatter, ballonger, fløyter osv.), merch fra fellesskapet deres (om dere har)

Steg 1: finn folk og sted

Samle sammen en gjeng med kule folk som dere deler et fellesskap med. Finn en dag og tid som passer for alle. Er dette fellesskapet knyttet til et spesifikt sted?(klubbhus, øvingslokale, basketbane etc). Planlegg å møtes der.

Steg 2: finn utstyr

Har dere merch? (drakter, outfits, uniformer) Bruk det! Finn litt party-stasj. Tenk cheerleading. Lag liv! Ballonger, fløyter, partyhatter, cheerleader-dusker osv. Det ser kult ut på film!

Steg 3: gjennomføring

Møt opp på stedet som er senter for fellesskapet. Lag en dans/heiarop e.l som ser kul ut på film. Kast konfetti i været, stup kråke, veiv med hendene! Ha det gøy! Film feiringen deres og send inn for å delta.

Svar på de 5 vedlagte refleksjonsspørsmålene på, send svarene, og videoen av feiringen til ugne@od.no på mail, med overskriften “Verdens beste fellesskap”. Slik er du med i trekningen av i en konkurranse der dere kan vinne 5000 kr til deres fellesskap!

Refleksjonsspørsmål

  1. Om dere vinner premien på 5000 kr, hva ville fellesskapet deres brukt disse pengene på? (Helst noe som bidrar til å fremme deres arbeid, eller noe sosialt som dere kan gjøre sammen, og som styrker deres fellesskap.)
  2. Hva har dette fellesskapet betydd for deg/dere?
  3. Kjenner du/dere en person eller gruppe som har skapt et fellesskap som har betydd mye for ungdom der du kommer fra? Noen som kanskje fortjener en liten shoutout. Fortell oss litt om personen/gruppen
  4. Hva tror du/dere at konsekvensen er for ungdom som ikke har noen fellesskap å delta i?
  5. Hvorfor burde ungdom ha et fellesskap å delta i?

Har dere noen spørsmål?

Ta kontakt med:

Ugne Joana Gaudiesiute | Undervisning, Praktiske øvelser & Aksjon

Hovedkomiteen for Operasjon Dagsverk

ugne@od.no | 967 37 904

Last ned hele manualen her:

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer