Oppgaver

Kunst i prosjektlandet

Få en større forståelse av situasjonen og historien i både Uganda og Sør-Sudan gjennom å utforske kunst fra landene!

Kunst

90 minutter

PC, skrivesaker og materiale til de kreative oppgavene

Oppgave 1: Teori og diskusjon

Velg om du enten til gjøre deg kjent med Ugandas eller Sør-Sudans historie og kultur. Husk at dersom du velger Sør-Sudan må du nok se på kunst fra Sudan siden landene ikke var delt før i 2011.

  1. Velg om du enten til utforske Uganda eller Sør-Sudan.
  2. Bruk internett til å finne informasjon om landenes kunsthistorie. Se på eldre kunst og moderne kunst.
  3. Skriv en kort tekst om landets kunsthistorie og legg vekt på hva som kjennetegner kunsten. Hva er likhetene og ulikhetene mellom landets kunst og vestlig kunst?
  4. Undersøk om kunsten endret seg før og etter koloniseringen av landet. Hvordan har de ulike historiske begivenhetene som kolonisering, frigjøring, krig, ulike ledere og valg endret det kunstneriske uttrykket og motivene som blir fremstilt?

Oppgave 2: Praktisk oppgave

Årets kampanje handler om at mange unge på flukt møter mange hindringer, men likevel klarer å pushe grensene for å nå egne drømmer og mål.

Les de historiene og se filmene på temasida. Velg deg et sentralt tema fra Årets prosjekt. Noen eksempler kan være usikkerhet, ensomhet, savn, traumer, usikkerhet, hjem, frykt, samhold, solidaritet, ambisjoner eller håp.

  1. Uttrykk dette temaet gjennom et maleri, et kollasj eller en tegning.
  2. Diskuter med en annen eller i plenum på hvilken måte kunst kan bidra til å hjelpe individer å takle vonde opplevelser eller belyse ting som engasjerer dem.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer