Foredrag

OD - mer enn bare én dag

Gjennom dette foredraget får elever kunnskap om OD, våre grunnprinsipper og hvordan OD sine prosjekter har vært med å skape forandring i landene vi har jobbet. Foredraget fokuserer også på ungdomsengasjement og holdningsendringer.

20 minutter

USK VGS Kompetansemål

Ungdomsskole

  1. Identifisere ulike historiske forklaringer og diskutere hvordan slike forklaringer kan prege historiske framstillinger.
  2. Diskutere samfunnsfaglege tema med respekt for andre sitt syn, bruke relevante fagomgrep og skilje mellom meiningar og fakta.

Videregående

  1. Identifisere ulike historiske forklaringer og diskutere hvordan slike forklaringer kan prege historiske framstillinger.
  2. Gi eksempler på kontroversielle historiske emner og drøfte motstridende årsaksforklaringer til en historisk hendelse.
  3. Drøfte korleis historie er blitt brukt og brukast i politiske sammenhenger.

Ønsker du å bestille foredrag til din skole?

Skoler som er påmeldt Operasjon Dagsverk kan bestille foredrag til Internasjonal uke. Dette er et tilbud skolene kan benytte seg av helt gratis.

Logg inn på skolenettsiden her, og legg inn ønsket foredrag med dato og tidspunkt, så vil vi organisere foredragsholdere for dere.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer