Foredrag

Verden er urettferdig

Dette foredraget viser noen årsaker til at verden har blitt urettferdig og hvordan verden er i utvikling nå, samt hvordan hver enkelt kan være en brikke i denne utviklingen.

30 minutter

Kompetansemål: USK VGS

USK Ungdomsskole

  1. Identifisere ulike historiske forklaringer og diskutere hvordan slike forklaringer kan prege historiske framstillinger.
  2. Diskutere samfunnsfaglege tema med respekt for andre sitt syn, bruke relevante fagomgrep og skilje mellom meiningar og fakta.

VGS Videregående

  1. Identifisere ulike historiske forklaringer og diskutere hvordan slike forklaringer kan prege historiske framstillinger.
  2. Gi eksempler på kontroversielle historiske emner og drøfte motstridende årsaksforklaringer til en historisk hendelse.
  3. Drøfte korleis historie er blitt brukt og brukast i politiske sammenhenger.

Ønsker du å bestille foredrag til din skole?

Skoler som er påmeldt Operasjon Dagsverk kan bestille foredrag til Internasjonal uke. Dette er et tilbud skolene kan benytte seg av helt gratis.

Logg inn på skolenettsiden her, og legg inn ønsket foredrag med dato og tidspunkt, så vil vi organisere foredragsholdere for dere.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer