Ønsker du å sitte i hovedkomiteen 2023?
Søk nå!

Enda et OD-år går mot slutten. Dermed er det på tide å velge en ny Hovedkomité, som skal dra Operasjon Dagsverk i 2023 i havn. På denne siden finner du all informasjon du trenger om søknadsprosessen.

Hva er Operasjon Dagsverks hovedkomité?

Hovedkomiteen har det fulle ansvaret for kampanjen for det gjeldende år. Hver person i Hovedkomiteen har ansvar for ett til tre distrikter, samt ett eller flere verv. Som medlem i Hovedkomiteen vil du opparbeide deg erfaringer og kunnskap innenfor bistand, kampanjearbeid, kontorarbeid og organisasjonsarbeid.

Praktisk om søknadsprosessen

  • Alle søknader sendes på e-post til hkvalg@od.no. Det er Magnhild Beate Orvik (OD-leder) og Jakob Kunze (styreleder) som tar imot søknadene via mailen.
  • Søknadsfrist: Fredag 2. desember klokka 23.59
  • Nederst på siden finner du alle dokumentene du trenger for å sende inn din søknad!

Søkere vil få en bekreftelse på at søknaden er mottatt så snart vi har mottatt og lest mailen. Alle spørsmål om selve søknads- og valgprosessen rettes direkte til hkvalg@od.no på mail. Ingen spørsmål er dumme, men det er viktig at de kommer i god tid før søknadsfristen for at vi skal kunne gi deg et godt og utfyllende svar. Om du lurer på hvordan det er å sitte i Hovedkomiteen eller annet tilknyttet hverdagen som Hovedkomitéemedlem står du fritt til å høre med Hovedkomitémedlemmet med ansvar for ditt distrikt eller andre du kjenner som sitter eller har sittet i Hovedkomiteen. Du finner kontaktinformasjon til alle i årets Hovedkomité på od.no/kontakt.

Styret i Operasjon Dagsverk ønsker å sikre en gjennomsiktig og åpen valgprosess, og vi håper at alle søkere får en god opplevelse med å søke til Hovedkomiteen. Det står stor respekt av alle som ønsker å vie et år av livet sitt, hvorav en halvdel er frivillig fulltidsarbeid, til Operasjon Dagsverk. Med det vil vi minne om at valg er en sensitiv og personlig sak, og valgprat holdes utenfor sosiale medier og åpne foraer, og at alle søkere behandles med respekt.

Under finner du følgende dokumenter du bør lese før du søker

  • Søknadsskjema til Hovedkomiteen 2023
  • Til deg som vurderer å søke Hovedkomiteen
  • Informasjon til foresatte om å sitte i Hovedkomiteen
  • Mandat for Operasjon Dagsverks Hovedkomité 2022
  • Retningslinjer for nedsettelse av Hovedkomiteen
  • ODs etiske retningslinjer
  • Retningslinjer for en trygg organisasjon

Spørsmål?

Kontakt styreleder og OD-leder på hkvalg@od.no

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer