IMG 6989

Ungdomsmedvirkning

Ungdomsmedvirkning

Ingen vet mer om hva som er viktig for ungdom enn ungdom selv. I vårt arbeid er ungdom med å ta avgjørelser om ting som angår oss, og voksne får ikke ta alle avgjørelser på våre vegne.

Alt vårt arbeid i Norge er ledet av ungdom, og alle våre prosjekter skapes ut fra ungdoms behov. For at vi skal få ta plass, må voksne gi fra seg litt av sin makt. Først da kan vi skape endring som møter behovene vi ungdom har. Vi ser andre løsninger enn voksne, og det er vi som skal bo her i morgen. Ingen er mer opptatt av en bærekraftig utvikling enn oss.
Derfor er våre perspektiver viktige. Og derfor deltar ungdom selv i planlegging og gjennomføring av våre prosjekter. Derfor er lederen for Operasjon Dagsverk ungdom, vi som utvikler kampanjen, elevene som leder aksjonen på skolene, elevene som jobber på OD-dagen, og menneskene vi støtter i våre prosjekter ungdom. Vi er alle ungdommer. Det er derfor vi kan kalle oss Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom.

Olerud_skole2

« Jeg har lyst til å påvirke menneskers liv med noe positivt »

Samuel, 19, Nigeria

Les mer om ungdomsmedvirkning:

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer