Alternativer til vold i Sør-Afrika

Fundi Khulisa t skjorte

Alternativer til vold i Sør-Afrika

Mål

OD 2004 skal hjelpe ungdom å skape et mindre voldelig Sør-Afrika.

Innjobbede midler

28 500 000

Organisasjon

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH)

Fengsel fanger

Problemet

For ti år siden ble Nelson Mandela valgt som president, og alle kunne endelig si at apartheid var forbi, etter 50 vonde år. Sør-Afrikas framtid så lys ut. Kampen var vunnet og alle hadde like rettigheter.

Men landet har en mørk fortid. En fortid av undertykkelse, vold og vanvittig urettferdighet. Over 300 år hvor menneskeverd ble målt etter hudfarge har satt dype spor. Mer enn 40% av befolkningen er arbeidsledig, og Sør-Afrika er landet i verden der det skjer flest drap, voldtekter og væpnede ran. Hver fjerne jente blir voldtatt før hun er 16, og drap er den største dødsårsaken blant gutter mellom 15 og 21 år.

Stop being afraid skilt

Løsning

Gjennom OD2004 skal SAIH gi ungdom et alternativ til vold, gjennom utdanning, jobbskapende tiltak, lederopplæring, konfliktløsning, teater og ungdom til ungdom-arbeid.

Ungdommer Tlakula high school

Hva har vi gjort?

  • Prosjektet har leda til holdningsendringer blant ungdom, og personer og institusjoner som jobber i områdene opplever at volden og kriminaliteten er blitt redusert.
  • I ett av de mest voldelige områdene er det blitt starta et aktivitetshus, og artisttalenter har fått oppmerksomhet til å utvikle talentene sine. Det er også blitt starta dansegrupper, og gitt opplæring i drama, musikk og teater.
  • Bare i 2009 ble 240 ungdommer medlemmer av forskjellige grupper som deltar på kurs og lager stykker om vold og kriminalitet, i tillegg til å foreslå løsninger på vold, HIV osv.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer