Skolebygging i Jamaica

OD79

Skolebygging i Jamaica

Mål

Bygging av skoler

Innjobbede midler

3 500 000

Organisasjon

Utdanningsdepartementet på Jamaica

Image73

Problemet

Jamaica har en lang historie med kolonisering og urettferdighet. Jamaica var først en spansk, og så en britisk koloni, men utstrakt bruk av slavearbeid i sukker- og bananplantasjer. Mange av slavene på øyer som Jamaica var afrikanere som ble kjøpt på slavemarkeder i Vest-Afrika, og flyttet over Atlanterhavet med skip til Amerika. Flere av slaveplantasjene i Karibien på 1700-tallet var noen av de verste i historien, hvor millioner av slaver ble jobbet til døde. Flere opprør mot kolonistyret ble forsøkt i Jamaica, men alle ble slått ned av britene. I 1962 vant landet sin uavhengighet.

Image69

Konsekvenser

Vold og politisk undertrykkelse fortsatte å være en del av den jamaicanske hverdagen. De sosiale forholdene var vanskelige, og musikere som Bob Marley skrev låter som kritiserte rasisme, politisk undertrykkelse og vold i samfunnet. Det første tiåret opplevde Jamaica økonomisk vekst, men utover 1970-tallet fikk økonomien en knekk. Dette hang sammen med hvordan verdensøkonomien generelt utviklet seg, og tidlig på 1970-tallet sank blant annet oljeprisen, som påvirket økonomien på Jamaica. Mellom 1972 og 1980 tidoblet landets utenlandsgjeld seg, og BNP sank med 25%.

Med økonomisk krise var det vanskelig å ute offentlige tjenester, som bygging av skoler.

Jamaica79

Løsningene

Skolebygging

Støtten gikk til bygging av Charlemont High School og utstyr til Jamaica School of Agriculture. Charlemont High School ble åpnet i 1981 med 614 elever. Jamaica School of Agriculture ble nedlagt etter kort tid og utstyret ble flyttet over til 2 andre skoler.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer