Matsikkerhet og naturvern

Image58

Matsikkerhet og naturvern

Mål

Bevare natur, og bedre matsikkerhet i Zimbabwe

Innjobbede midler

8 800 000

Organisasjon

Redd Barna

Image62

Problemet

Zimbabwe var frem til 1979 styrt av en minoritet av hvite etterkommere av det britiske kolonistyret. Landet het Rhodesia til det skiftet til dagens navn i 1980, og gjennomførte sitt første demokratiske valg som nytt land. I mange tiår hadde politikken knyttet til landbruk og miljøvern ødelagt mye av mulighetene for agrikultur, og avskoging var et stort problem. Mange svarte bønder hadde blitt drevet fra de mest dyrkbare områdene, til fordel for hvite bønder som fikk det beste landet.

Image54

Konsekvenser

Den urettferdige fordelingen av land førte til dårlig matsikkerhet for mange av landets fattigste, og faren for sult var høy. Mange av de fattige hadde blitt presset ut av landbruket, til andre sektorer, og mye av den tradisjonelle kunnskapen om jordbruk og naturkonservering hadde forsvunnet. Slik hadde svakeste i samfunnet også de dårligste forutsetningene for å sikre matforsyningene sine, og ta vare på naturen.

Zimbabwe82

Løsningene

Matsikkerhet og naturkonservering

OD samarbeidet i 1982 med Redd barna om å støtte tre kooperative gårder, en kursgård og et opplysningsprogram om viktigheten av trær for skolebarn i Zimbabwe. Slik skulle de mest sårbare gruppene i samfunnet lære seg essensiell kunnskap for å ta vare på naturen, og forbedre matsikkerheten.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer