Jordbruk mot fattigdom

Image72

Jordbruk mot fattigdom

Mål

Støtte fattige småbønder

Innjobbede midler

11 500 000

Organisasjon

Norsk Folkehjelp, I Bolivia - CORACA (Corporacion Agro-pecuaria Campesina), I Ecuador - CEPLAES (Centro de Planificacion y Estudios Sociales)

Image56

Problemet

Bolivia er et av landene i verden som har hatt flest militærkupp. Mellom 1824 og 1982 fant nesten 200 statskupp i Bolivia. En stor del av landets befolkning levde av jordbruk på 1980-tallet, og landet var et av de fattigste i Latinamerika.

Image52

Konsekvenser

Landbruket ble for det meste drevet etter tradisjonelle og metoder som krever høy arbeidskraft, med lite mekanisering og lav produktivitet. Bolivia har små arealer som egner seg for oppdyrking og i høylandet er de klimatiske forholdene ikke er særlig velegnet. Her dyrkes mest poteter, mais, hvete og bygg til lokalt forbruk. I det tropiske lavlandet i øst dyrkes ris og salgsavlinger som sukkerrør, soya og bomull. Andre steder dyrkes sitrusfrukter, bananer og kaffe. I tillegg produseres mye kokain i Bolivia. Som følge av internasjonalt press har myndighetene forsøkt å få bøndene til å dyrke andre produkter,.

Image74

Løsningene

Støtte til jordbruk

OD 1984 var et vanskelig prosjekt fordi området i Bolivia var senter for produksjon av kokapasta, forproduktet til kokain. I 1988 vedtok derfor OD å støttestøtte et tilsvarende prosjekt i Ecuador istedenfor. Støtten som ble gitt i begge landene var til fattige småbønder.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer