Kamp mot rasisme

Image4

Kamp mot rasisme

Mål

Sørafrikanske flyktninger i Tanzania og Zimbabwe.

Innjobbede midler

20 000 000

Organisasjon

SAIH (Zimbabwe) og Folkekirkens Nødhjelp (Tanzania)

Image3

Problemet

På 1970- og 80-tallet var Sør-Afrika styrt av en rasistisk regjering som ga hvite fordeler, på bekostning av svarte og andre etniske grupper. Dette systemet ble kalt apartheid, og var styresettet i Sør-Afrika mellom 1948 og 1994.

Mange flyktninger rømte fra apartheid i Sør-Afrika på slutten av 70-tallet, og kampen mot apartheid var en global bevegelse som stod sterkt i Norge og resten av Norden.

Opposisjonspartiet i Sør-Afrika, African National Congress(ANC), fikk i 1983 tildelt et område i Tanzania for flyktninger. Området heter Dakawa og er 28 kvadratkilometer.

Image17

Løsningene

Delvis finansiert av Operasjon Dagsverk 1985, ble det bygget 10 flyktningelandsbyer, med samfunnshus, barnehage, helsestasjon og en liten fabrikk. I tillegg ble det bygget barneskoler, bondegårder, et lite sykehus, en yrkesskole og en internatskole for ungdom som nylig har flyktet fra Sør-Afrika. Målet var at Dakawa skal bli selvforsynt med mat og at hele området kan drives uten støtte utenfra. Da Dakawa var ferdig ga det plass til 5000 flyktninger.

Nordisk OD (Norge, Sverige og Danmark) samlet inn 20 mill. NOK totalt. 3,5 mill. NOK ble brukt i Zimbabwe og 16,5 NOK til ANC-prosjektet i Tanzania.Tanzania og Zimbabwe. Sørafrikanske flyktninger dro til Dakawa i Tanzania og også til Zimbabwe. Nordisk OD (Norge, Sverige og Danmark) samlet inn 20 mill. NOK totalt. 3,5 mill. NOK ble brukt i Zimbabwe og 16,5 NOK til ANC-prosjektet i Tanzania.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer