Skole i et krigsherjet land

Eritrea87

Skole i et krigsherjet land

Mål

Opprusting av to skoler og bygging av to nye, og trykking av skolebøker

Innjobbede midler

21 500 000

Organisasjon

Redd Barna, ERA (Eritrean Relief Association), Utdanningsdepartementet

Image123

Problemet

Eritrea har mange tusen års komplisert historie. I 1987 hadde landet kjempet i over 25 år for frigjøring fra nabolandet Etiopia. Forholdene for lokalbefolkningen var veldig vanskelige, og i løpet av årene med krig rømte mange fra landet. I 1987 hadde flere hundre tusen eritreiske flyktninger rømt, og landet var i ruiner.

Image120

Konsekvenser

I forkant av krigen hadde den etiopiske regjeringen undertrykt de eritreiske språkene til fordel for det etiopiske språket amharisk, for å gjøre Eritrea mer etiopisk. Frigjøringskrigen i Eritrea var kostbar både økonomisk og menneskelig. 10% av den eritreiske befolkningen døde, og en enda større del av befolkningen ble flyktninger. En stor del av befolkningen kunne verken skrive eller lese.

Od75

Løsningene

Skole og utdanning

OD-pengene fra 1987 ble brukt til å ruste opp to skoler og bygge to nye, samt et trykkeri for skolebøker. OD87 var med på å legge grunnlaget for undervisningssystemet i Eritrea, da det noen år senere fikk sin frihet fra Etiopia i 1991.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer