Undervisning mot rasisme

Sor afrika 88 Bilde 17

Undervisning mot rasisme

Mål

Rehabilitering av videregående skoler i Mosambik, og utdanning for ungdommer rammet av apartheidregimets rasistiske utdanningspolitikk i Sør-Afrika.

Innjobbede midler

22 500 000

Organisasjon

Fellesrådet for det Sørlige Afrika, SAIH, Namibiaforeningen

Image31

Problemet

I Sør-Afrika satt hvite etterkommere av europeiske kolonister på den politiske makten i landet, og innførte i 1948 et system for å holde folk med ulik hudfarge adskilt. Et veldig urettferdig og diskriminerende lovverk ble laget, som ga mange privilegier til hvite mennesker, og fratok mennesker av andre etnisiteter mange av deres rettigheter.

Sor afrika 88 Bilde 16

Konsekvenser

Apartheidlovene bestemte hvor i folk med ulik hudfarge kunne bo. En halv million mennesker ble tvangsflyttet. Giftemål og kjærlighetsforhold på tvers av hudfarge ble forbudt. Mange ble fengslet på grunn av kjærlighet til mennesker med en annen hudfarge. Det ble innført rasedelt skole. De ulike etniske gruppene gikk på ulike skoler, og lærte forskjellige ting. Alle som ikke var hvite skulle læres at de hadde en underordnet plass i samfunnet på skolen.

Image25

Løsningene

Skolebygging og utdanning

I 1988 støttet OD blant annet rehabiliteringen av videregående skoler i Mosambik, og alternativ utdanning for svarte og fargede ungdommer rammet av apartheidregimets rasistiske utdanningspolitikk i Sør-Afrika.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer