IMG 6634

Betaling for dagsverk

På OD-dagen jobber elever som ønsker å bidra til årets prosjekt! Du kan betale for dagsverk med Vipps, kort eller faktura.

Betaling for elever gjøres på betale.od.no. Når betalingen er gjennomført genereres et referansenummer, som skrives på elevens arbeidskort. Eleven tar med arbeidskortet tilbake til skolen. Elever/grupper kan også lage egen QR-kode for å ta imot betaling med Vipps eller kort.

Vanlige spørsmål og svar

Hvordan betaler jeg etter OD-dagen?

Gå inn på betale.od.no, fyll inn eleven(e)s navn, skole og klasse og og betal Vipps, kort eller faktura (kun for bedrifter). Når betalingen er gjennomført genereres et referansenummer som skrives på elevens arbeidskort. Eleven tar med arbeidskortet tilbake til skolen.

Om eleven(e) har laget sin egen arbeidsplass betaler man med Vipps eller kort gjennom eleven(e)s QR-kode.

Hva koster et dagsverk?

Veiledende minstepris for elev ved ungdomsskolen er 350,-

Veiledende minstepris for elev ved videregående skole er 450,-

Dersom eleven har en jobb der hen ikke tjener nok til å møte minsteprisen er dagsverket godkjent likevel. For Operasjon Dagsverk er det viktigste at alle ønsker å bidra og velge å gjøre noe aktivt på OD-dagen!

Hvordan får jeg kvittering for betalingen?

Kvittering for betaling med Vipps og kort sendes til e-posten du oppgir når du registrerer betalingen på betale.od.no . Om du skrev inn feil e-post, eller ikke fikk kvitteringen, ta kontakt med oss så sender vi den på nytt!

Det gis ikke kvittering for betaling med kontanter.

Hva skal jeg med referansenummeret jeg får fra betale.od.no?

Referansenummeret er elevens bevis på at h*n har jobbet på OD-dagen. Referansenummeret skrives på elevens arbeidskort, som h*n tar med tilbake til skolen etter OD-dagen. Om du ikke fikk skrevet det ned kan OD sentralt hjelpe deg med å finne referansenummeret!

Kan jeg få faktura for betaling?

Ja! Vi sender faktura til bedrifter med organisasjonsnummer. Arbeidsgiver oppretter faktura selv ved å registrere seg selv og eleven(e) på betale.od.no. Faktura sendes med EHF dersom bedriftens organisasjonsnummer. er registrert med EHF i Brønnøysundregistrene.

Når jeg fyller ut skjema på betale.od.no på vegne av en bedrift må jeg fylle ut internreferanse/rekvisisjonsnummer. Hva er dette?

Internreferanse/rekvisisjonsnummer er et nummer eller en referanse som kommer på din faktura, dersom du velger faktura som betalingsmåte. Om din bedrift er registrert med EHF (elektornisk faktura) må du fylle ut dette feltet for å komme videre til betalingen. Dersom du ikke vet rekvisisjonsnummer eller referansenummer til din bedrift kan du bare skrive inn "OD".

Jeg er arbeidsgiver. Kan jeg betale med kontanter?

Vipps eller kort er best for å sikre at pengene går uavkortet til OD. Det gis ikke kvittering til arbeidsgiver for betaling med kontanter.

Har OD et Vippsnr til salg/konsert/egen jobb?

OD har ikke en egen Vipps for salg/konserter ol. på OD-dagen, men eleven kan lage sin egen QR-kode og få betalt med Vipps eller kort! Pengene som betales inn går direkte til OD, og eleven og skolen har hele tiden oversikt over hvor mye som er jobbet inn!

Jeg får ikke til å scanne QR-koden i Vipps-appen, hva er galt?

Man må scanne QR-koden på mobilkamera, og trykke på lenken. Da kommer man til et vindu, der man kan betale med Vipps eller kort. Man kan ikke scanne QR-koden inne i Vipps-appen.

Jeg er elev og har mottatt kontanter. Hvordan skal jeg betale inn disse?

Betal inn summen du har fått i kontanter med Vipps eller kort gjennom QR-koden du har laget på betale.od.no, eller som privatperson på betale.od.no (Vipps eller kort). Registrerer deg på din skole, med ditt navn.

Jeg har betalt inn for elev på betale.od.no, men registrert eleven i feil klasse. Hva gjør jeg?

Kontakt OD sentralt, og vi hjelper deg å flytte eleven til korrekt klasse. Det er til stor hjelp om du har referansenummeret du fikk ved betalingen!

Mangler eleven et arbeidskort?

Du kan laste ned og printe ut et nytt her!

Jeg har betalt to ganger for samme elev, hva gjør jeg?

Ta kontakt med OD-sentralt, og vi refunderer den ene betalingen!

Hvem ser navn på elev og arbeidsgiver som blir registrert på betale.od.no?

Ansvarlige ved deltakende skoler mottar opplysninger om elevens navn, innbetalt beløp samt arbeidsgivers navn (og evt. firma). Ved betaling gjennom QR-kode lagres kun bidragsyters e-post dersom h*n registrerer denne for å motta kvittering. ODs ansatte og sentralt frivillige har også tilgang til denne informasjonen. Ler mer om personvern her.

Når er fristen for å betale etter OD-dagen?

Hør gjerne med skolen om de har satt en egen frist. Betaling på betale.od.no er alltid åpen for betaling.

Hvordan kan jeg donere penger til Operasjon Dagsverk?

Du kan gjøre dette på en av tre følgende måter:

1. Overfør direkte til vårt kontonummer: 1506.15.79041

2. Vipps til ODs donasjons-Vipps: 542814

3. Doner penger til OD og årets prosjekt via ODs facebookside

Kan man få skattefradrag for betalinger til OD?

Nei, dessverre. Man får skattefradrag for gaver, men betaling for elevers dagsverk anses etter skatteloven ikke som gaver, ettersom (arbeids)giver får gjenytelse for betalingen (altså elevens arbeidsinnsats).

Fullstendinge kjøpsvilkår for betale.od.no finner du her!

Spørsmål angående betaling?

Kontakt OD sentralt på e-post od@od.no

eller telefon 22 99 37 10

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer