DSC_2390_edit

Hva er OD?

Hva er OD?

Vi er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Ved å bevisstgjøre ungdom om hvordan deres holdninger og handlinger former verden, bidrar vi til global rettferdighet. Gjennom OD kan ungdom i Norge støtte ungdom i andre deler av verden.

En rettferdig verden formet av ungdom

Hvert år arrangerer Operasjon Dagsverk en informasjonskampanje, Internasjonal Uke (IU), som skoler kan delta på. Under IU lærer elevene om globale spørsmål og hvordan våre handlinger former verden. Etter IU kan elevene velge om de vil jobbe til inntekt for årets OD-prosjekt. Prosjektene våre er ulike fra år til år, men støtter alltid ungdom og utdanning. Det er fordi vi ønsker at ungdom skal kunne være med å forme den verden vi lever i.

Vi støtter alltid prosjekter med ungdom & utdanning i fokus

Ungdom er ungdom, uansett

Det er urettferdig at hvor vi tilfeldigvis blir født skal påvirke hvilke muligheter vi har. Halvparten av verdens befolkning er under 30 år, men likevel blir mange unge aldri hørt. Da skapes en urettferdig verden på de voksnes premisser. Men ungdom vil skape endring – dersom vi får muligheten.

Vi tenker at all ungdom er i samme båt. Å støtte ungdom i andre deler av verden handler om å støtte ungdom overalt, ikke å redde noen som har lite. Utdanning skaper muligheter i livet, og bidrar til utvikling for enkeltmennesker og samfunn. Alle tjener på at ungdom over hele verden har gode liv, og kan bruke sin stemme. Derfor tror vi på solidaritet, ungdomsmedvirkning og utdanning for utvikling.

DSCF4077

« Vi er den neste generasjonen »

Janna Palestina

Verden er urettferdig på mange ulike måter. I Nigerdeltaet betaler for eksempel ungdom prisen for oljeselskapenes virksomhet

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer