DSC_2390_edit

Hva er OD?

Hva er OD?

Vi er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Vi jobber for en bedre verden ved å sette global urettferdighet på timeplanen i den norske skolen. Vi sprer kunnskap og engasjement for en mer rettferdig fremtid for alle.

Ved å delta på OD kan elever ved norske skoler lære mer om globale spørsmål og frivillig velge å jobbe en dag til inntekt for et prosjekt som bidrar til en bedre verden. Våre holdninger og handlinger former verden, og vi jobber for at ungdom i hele verden skal få påvirke avgjørelser som angår vår felles fremtid.
Ungdom skal styre verden i morgen, og vi kan ikke overlate alle veivalgene til voksne i rike land. Vi er alle i samme båt, og alt henger sammen. Du står sammen med titusenvis av ungdommer fra Norge og andre steder i verden hvis du deltar på Operasjon Dagsverk.

Vi støtter alltid prosjekter med ungdom, utdanning og utvikling i fokus

Solidaritet ligger til grunn for alt vi gjør. Solidaritet handler om fellesskap, samhold og felles ansvar. Verden er urettferdig, og for mange er virkeligheten brutal. Samtidig finnes det alltid håp og muligheter.
Vi redder ikke ungdom i håpløse situasjoner, men støtter ungdommer som kjemper for en bedre fremtid for alle. Ungdom i andre deler av verden er ikke så eksotiske. De har samme drømmer og ambisjoner som deg og meg: Et godt og meningsfylt liv. Det er ikke så komplisert. Ungdom er ungdom uansett.

DSCF4077

« Vi er den neste generasjonen »

Janna Palestina

Verden er urettferdig på mange ulike måter. I Nigerdeltaet betaler for eksempel ungdom prisen for oljeselskapenes virksomhet

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer