DSC_2390_edit

Hva er OD?

Hva er OD?

Vi er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Gjennom OD kan ungdom i Norge støtte ungdom i andre deler av verden. Vi bevisstgjør ungdom om at vi kan bidra til en mer rettferdig verden gjennom solidariske valg og tankegang.

En rettferdig verden formet av ungdom

Hvert år arrangerer vi infokampanjen Internasjonal Uke (IU), som skoler kan delta på. Her lærer elevene om de store globale spørsmålene og vår rolle i verden. Elevene kan velge om de vil jobbe til inntekt for et relatert utviklingsprosjekt som støtter ungdom og utdanning i en annen del av verden. Utdanning skaper muligheter i livet, og bidrar til utvikling for enkeltmennesker og samfunn.

Vi støtter alltid prosjekter med ungdom & utdanning i fokus

Ungdom er ungdom, uansett

Halvparten av verdens befolkning er under 30 år, men likevel blir mange unge aldri hørt. Da skapes en urettferdig verden på de voksnes premisser. Ingen vet mer om ungdoms behov enn ungdom selv. Derfor tar ungdom de viktigste avgjørelsene i OD.

Vi er alle i samme båt. Alle tjener på at ungdom over hele verden har gode liv, og kan bruke stemmen sin. Det er sånn vi skaper en mer rettferdig og bærekraftig verden. Vi skal bo her i morgen, og ingen er mer opptatt av bærekraftig utvikling enn oss. I OD er vi ungdom i alle ledd, fra ledelsen i Norge, på skolene, til gjennomføringen av prosjektene ute i verden. Vi er alle ungdommer. Og vi prøver å skape en verden hvor våre perspektiver former fremtiden.

DSCF4077

« Vi er den neste generasjonen »

Janna Palestina

Verden er urettferdig på mange ulike måter. I Nigerdeltaet betaler for eksempel ungdom prisen for oljeselskapenes virksomhet

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer