IMG 6989

Aktiviteter

Internasjonal Uke (IU) er en arena for kreativitet, mestring, inkludering og fellesskap, samtidig som elevene lærer om global urettferdighet, årets OD prosjekt og tematikk. Her har vi samlet tips og inspirasjon til hva dere kan gjøre!

Visste du at IU kan arrangeres som én uke, én dag eller én skoletime?

Se programforslag til de ulike formatene!

Verdal-maskot

Lek og moro er en engasjerende måte å lære om komplekse globale temaer!

Hostsem 007

Internasjonal Uke er en unik arena der skolen kan jobbe med elevmedvirkning og inkludering på tvers av klasser og trinn.

Max Emanuelson MAX0328

OD kommer til skolen og holder foredrag- helt gratis!

IMG 3377 1

Elevene vil oppleve stort eierskap ved å finne ut av ting sammen, og samarbeide om selve OD-dagen.

73333401 2654405744580897 1466010270999511040 n

Under Internasjonal Uke har dere mulighet til å sette global urettferdighet på timeplanen

IU-Verdal-3

Arranger en fest for å feire ungdomsengasjement på skolen og i prosjektlandet!

Sperrebandsaksjon-IU-2018

2018 handlet prosjektet om frihet, og Bjørnholt skole arrangerte en "razzia" i samarbeid med politiet.

Dere kan gjøre mye forskjellig!

Undervisningsopplegg

OD tilbyr mange morsomme og unike undervisningsopplegg. Oppleggene er laget for å få elevene til å diskutere problematikk i prosjektlandet, eller global urettferdighet generelt, på en enkel og engasjerende måte!

Filmvisning

Vi produserer en rekke ulike filmer som dere kan bruke i undervisningen. Det er både korte og lengre filmer som kan vises alene, eller brukes sammen med undervisningsopplegg. FN-sambandet, SAIH og mange andre produserer også lærerike og interessante filmer dere kan bruke.

Aksjoner

Aksjoner er en morsom måte å engasjere elevene på! Å gjennomføre en aksjon på din skole trenger ikke å være vanskelig, og vi tilbyr instrukser og ressurser for aksjoner som kan gjennomføres med elevene på deres skole. Aksjoner kan både være lokale små aksjoner, eller del av en større nasjonal aksjon! Ta en titt her!

Foredrag

OD tilbyr ulike foredrag. Foredragene varer omtrent en halv time og gir en innføring i global urettferdighet og ungdomsmedvirkning. Her kan dere bestille foredrag!

Kantinemat inspirert av prosjektland

Ta en prat med kantinen på skolen, og spør om de kan hjelpe til med å lage noe kantinemat som er inspirert av prosjektlandet. Tips: Få godkjenning fra rektor først. Her finner dere oppskrifter inspirert av årets prosjekland

Lag stand i fellesområdene på skolen

Bruk friminuttene til å engasjere medelever. Fortell om prosjektlandet og om årets kampanje!

Konsert eller forestilling

Hvis skolen har musikklinje er det en morsom anledning til å lære å spille musikk fra prosjektlandet. Hvis ikke kan dere også arrangere en konsert med musikere.

Workshop med dans og musikk

Lær musikk og dans fra prosjektlandet gjennom en workshop. Hvis dere kjenner noen som er fra prosjektlandet kan det være en fin anledning til å invitere dem til skolen under Internasjonal Uke. Ta kontakt med OD for tips!

Språklæring

Lær ord og utrykk fra prosjektlandet. Det er en morsom mulighet for å skape nærhet til prosjektet.

Street Art

Lag street art inspirert av prosjektlandet. Et godt tips er å spraye på en tavle eller cellofan hvis dere ikke har en egnet vegg.

Praktiske øvelser

Vi har kortere praktiske øvelser på 10 minutter, eller lengre mer omfattende øvelser. Felles for disse er at elevene kjenner på kroppen hvordan urettferdighet kjennes!

Eller noe helt annet?

Det aller viktigste er at OD er deres aksjon! Dere gjør akkurat det dere vil under Internasjonal Uke, med eller uten ressursene fra OD. I 2015 gikk prosjektet til seksuelle og reproduktive rettigheter, og Hedrum ungdomsskole arrangerte en kondomkonkurranse. I 2018 handlet prosjektet om frihet, og Bjørnholt skole arrangerte en "razzia" i samarbeid med politiet. Bruk kreativiteten deres, og gjør akkurat det dere tenker sprer engasjement og kunnskap!

IMG_8620

Norges beste IU?