IMG 6989

Aktiviteter

Aktiviteter

Internasjonal Uke (IU) er en arena for kreativitet, mestring, inkludering og fellesskap, samtidig som elevene lærer om årets OD prosjekt. Start med å sette sammen en skolekomité og start planleggingen.

IU oppskrift 2

Visste du at IU kan arrangeres som én uke, én dag eller én skoletime?

Se forslag til de ulike formatene her

Verdal VGS har sving på elevmedvirkning

"Tilbakemeldinger fra elever og lærere på Operasjon Dagsverk var superpositive. Elevene opplevde stort eierskap ved å finne ut av ting sammen, og samarbeide om selve OD-dagen. Flere elever ble inkludert og flere bidro enn noen gang før. Lærerne er kjempestolte over alt elevene fikk til, og de gjorde en kjempejobb med å holde i trådene og forberede dagen på best mulig"

75650562 2651825054838966 3571803083774099456 n
Verdal-maskot
Hostsem 007
Max Emanuelson MAX0328
IMG 3377 1
73333401 2654405744580897 1466010270999511040 n
IU-Verdal-3

Er du klar for Internasjonal Uke?

Her er noen ideer til aktiviteter!

Undervisningsopplegg

OD tilbyr mange morsomme og unike undervisningsopplegg dere kan bruk. Oppleggene er laget for å få elevene til å diskutere om problematikk i prosjektlandet og på global basis på en enkel og engasjerende måte! Her finner du alle våre undervisningsopplegg!

Filmvisning

Vi produserer en rekke ulike filmer som dere kan bruke i i undervisningen. Det er både korte og lengre filmer som kan vises for seg, eller brukes sammen med undervisningsopplegget. FN-sambandet, SAIH og mange andre produserer også lærerike og interessante filmer dere kan bruke.

Aksjoner

Aksjoner er en morsom måte å engasjere elevene på! Å gjennomføre en aksjon på din skole trenger ikke å være vanskelig, og vi tilbyr instrukser og ressurser for aksjoner som kan gjennomføres med elevene på deres skole. Aksjoner kan både være lokale små aksjoner, eller del av en større nasjonal aksjon! Ta en titt her!

Foredrag

OD tilbyr ulike foredrag til påmeldte skole. Foredragene varer omtrent en halv time og gir en innføring i global urettferdighet og ungdomsmedvirkning. Her finner dere bestillingssiden for alle våre foredrag!

Kantinemat inspirert av prosjektland

Ta en prat med kantinen på din skole, og spør om de kan hjelpe til med å lage noe kantinemat som er inspirert av prosjektlandet. Tips: Få godkjenning fra rektor først.

Lag stand i fellesområdene på skolen

Bruk friminuttene til å engasjere medelever. Fortell om prosjektlandet og om årets kampanje!

Konsert

Hvis skolen har musikklinje er det en morsom anledning til å lære å spille musikk fra prosjektlandet. Hvis ikke kan dere også arrangere en konsert med musikere.

Workshop med dans og musikk

Lær musikk og dans fra prosjektlandet gjennom en workshop. Hvis dere kjenner noen som er fra prosjektlandet kan det være en fin anledning til å invitere dem til skolen under Internasjonal Uke.

Språklæring

Lær ord og utrykk fra prosjektlandet. Det er en morsom mulighet for å skape nærhet til prosjektet.

Street Art

Lag street art inspirert av prosjektlandet. Et godt tips er å spraye på en tavle eller cellofan hvis dere ikke har en egnet vegg.

Eller noe helt annet?

Det aller viktigste er at OD er deres aksjon! Vi håper dere fortsatt gjør akkurat det dere vil under Internasjonal Uke, med eller uten ressursene fra OD. I 2015 gikk prosjektet til seksuelle og reproduktive rettigheter, og Hedrum ungdomsskole arrangerte en kondomkonkurranse. I 2018 handlet prosjektet om frihet, og Bjørnholt skole arrangerte en "razzia" i samarbeid med politiet. Bruk kreativiteten deres, og gjør akkurat det dere tenker sprer engasjement og kunnskap!

IMG_8620

Har du noen spørsmål?

ragnhild@od.no

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer