DSCF3184

Organisasjon

ODs struktur

Vi er av, med og for ungdom. Det vil si at vi støtter ungdom på skoler i Norge, slik at vi sammen kan støtte ungdom i andre deler av verden. Selv er vi også ungdom som leder organisasjonen og tar avgjørelsene. Vi er bygget opp av ulike organisasjonsledd som stort sett består av ungdom i alderen 13 -19 år. Her er litt om de viktigste:

Elevtinget

Elevtinget er Elevorganisasjonens (EO) årlige landsmøte. Hvor elever fra hele Norge møtes for å diskutere de viktigste valgene som skal tas i norske skoler. Alle OD-prosjekt velges av ungdom på Elevtinget.

OD-styret

OD-styret er ansvarlig for all vår aktivitet, inkludert økonomisk, juridisk og organisatorisk ansvar. Styret består av ungdom under 25 år.

Hovedkomitéen

Hovedkomiteen har det praktiske ansvaret for å lage og spre OD-kampanjene. Hovedkomiteen er en gjeng på 9-11 personer fra hele Norge på 18-19 år.

Distriktskomitéene

OD er inndelt i 20 distrikter. Hvert distrikt har en distriktskomite som koordinerer kampanjen og OD-dagen i sitt distrikt. Distriktskomiteene består av ungdom på 13-19 år.

Skolekomitéene

Hver skole som deltar på Operasjon Dagsverk har en skolekomité. Skolekomiteene har ansvaret for å arrangere Internasjonal Uke og OD- dagen på sine skoler. Skolekomiteene består av ungdom på 13-19 år.

ODs bistandsfaglige råd

Rådet sitter på ODs bistandsfaglige kompetanse og er et rådgivende organ for styret. Rådet behandler søknader om nye OD-prosjekter og følger opp pågående prosjekt. Rådet består av 5-8 personer med erfaring fra bistand og utviklingsspørsmål, og fire tidligere OD-ledere og en bistandsrådgiver.

ODs sekretariat

Sekretariatet består av tre rådgivere som sammen med OD-leder står ansvarlige for den daglige driften av Operasjon Dagsverk.

ODs styringsdokumenter

Operasjon Dagsverk er Elevorganisasjonens solidaritetsorganisasjon. I EOs vedtekter står det hva vi skal arbeide med, og hvordan. Les dem for å lære mer om oss!

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer