20171102-IMG_3184

Bli frivillig i OD

Bli frivillig i OD

Vil du være en del av et fellesskap av ungdom som støtter ungdom, i en felles kamp for en mer rettferdig verden? Bli frivillig i OD!

Vi har troen på at det er ungdom som engasjerer ungdom, og derfor er det ungdom i alle ledd i OD. Det er ca 3000 frivillige fordelt på skole- og distriktskomiteer over hele landet, og hovedkomiteen. Som frivillig i OD får man være med å forme verden, på en kreativ og spennende måte, samtidig som man kan knytte vennskap over hele landet!

Agnes

om hvordan det er å være frivillig i OD

« Altfor mange bare godtar at verden er urettferdig. Men når jeg engasjerer meg i OD gjør jeg noe med det! »

Eirik, 15 Skolekomitemedlem

Frivillig i skolekomiteen

Hver skole som deltar på Operasjon Dagsverk har en skolekomite som organiserer OD på sine skoler. Medlemmene av komiteen kan delta på inspirerende seminarer, hvor man både lærer om verden, og får muligheten til å forme vennskap med andre som også engasjerer seg. I tillegg får man muligheten til å bruke engasjementet sitt til å spre kunnskap og holdningsendringer på sin egen skole, på en kreativ og gøy måte, gjennom å arrangere Internasjonal Uke. Har du lyst til å bli med i en skolekomité? Ta kontakt med elevrådet eller elevrådskontakten på skolen din!

46445108 1959263300859180 8441557632430374912 n

Frivillig i distriktskomiteen

I tillegg til skolekomiteene finnes det distriktskomiteer som møtes jevnlig for å arrangere OD i sitt distrikt. De arrangerer seminarer og sprer informasjon, både om årets prosjekt og andre globale temaer, for å skape engasjement og endring. I tillegg deltar de på en rekke nasjonale seminarer hvor de også blir kjent med andre frivillige og knytter vennskap over hele landet. Høres dette spennende ut, så finner du en oversikt over søknadskjemaer til de forskjellige distriktene her!

IMG 6989

Hovedkomiteen

I tillegg til de frivillige i skole- og distriktskomiteene har vi en hovedkomité bestående av elleve ungdommer i tillegg til OD-leder og nestleder. De fullfører videregående det året, og fra juli jobber de fulltid på kontoret, med både kampanjen og daglig drift. Ønsker du å sitte i hovedkomiteen? Mer informasjon om søknadsprosessen oppdateres her i november.

Image 1

« I OD får man både vokse som person, samtidig som man får gjøre noe bra for andre i verden »

Nora, 17 Distrikskomiteen i Hordaland

OD er en aksjon av, med og for ungdom!

Vi vil gjerne ha deg med på laget!

Finn ditt distrikt her!