IMG_9391

Gjør OD relevant for undervisningen

Gjør OD relevant for undervisningen

Globale sammenhenger er komplekse saker. Vi gjør sammenhengene litt enklere å forstå. Å delta på OD er en enkel og engasjerende måte å lære mer om verden.

DSCF4079

Ved å delta får elevene innsikt i hverdagen til ungdom i prosjektlandet

Noel

For å skape bevisste borgere er vi nødt til å lære om verden!

Kontrastfylte-brasil

Globale sammenhenger og problemstillinger blir enklere å forstå med OD

DSC_0056

Vi lever i en verden i stadig endring og er enda mer avhengige av å lære om hvordan den henger sammen!

OD kan knyttes opp mot en mange ulike kompetansemål, og er relevant for en rekke fag i både videregående og ungdomsskolen. Vi lager relevante oppgaver, foredrag, øvelser og aktiviteter og forslag til opplegg under Internasjonal Uke. Samtidig oppfordrer vi både elever og lærere til å tilpasse OD til sin skole eller utdanningsløp. Å sette global urettferdighet i sammenheng med undervisningen trenger ikke være vanskelig, det kan rett og slett være både lærerikt og gøy!

Gjennom å delta på OD får elevene muligheten til å lære mer om situasjonen til ungdommen i prosjektlandet, i tillegg til at man lærer om globale sammenhenger, og blir inspirert til å gjøre en forskjell i verden. Vi ønsker oss en mer rettferdig verden, og skolen er den beste arenaen for å skape bevisste borgere i en verden i endring.

Mange skoler lar fantasien få fritt utløp i gjennomføringen av OD

« Gjennom OD får elevene mulighet til å diskutere og reflektere rundt globale spørsmål. Norge og verden trenger ungdom som ser at utdanning gir muligheter, og at det nytter å engasjere seg for å skape en mer rettferdig verden. »

Guri Melby Kunnskapsminister 2021