Foredrag holdes 2

Vi tilbyr følgende ved besøk til skoler:

Foredrag: Årets prosjekt

I dette foredraget får man en innføring i årets OD-prosjekt. Man lærer mer om prosjektlandet og problematikken der. Utover dette får man introdusert samarbeidspartnere og hvilke konkrete tiltak prosjektet går til. Foredraget er ca 25 minutter langt.

Foredrag for 2023 kan bestilles fra høsten 2023.

Kahoot (ÅP 2022) til foredraget kan brukes i etterkant!

Foredrag: Tre grunner til at verden er urettferdig

Dette foredraget viser tre grunner til at verden har blitt urettferdig, og hvilke tre ting vi kan gjøre for å endre det. Man får både et innblikk i globale sammenhenger hvordan enkelt mennesket kan være med å bidra til at verden blir et bedre sted for alle. Foredraget er ca 25 minutter langt.

Diskusjonspunkter til foredraget kan brukes i etterkant!

Praktisk øvelse

Praktisk øvelse for OD 2023 blir publisert høsten 2023.

Max antall elever per øvelse er ca 30 elever (en skoleklasse). Spesifiser antall gjennomføringer dere ønsker om dere ønsker at alle elevene skal få delta!

Ved å gjennomføre en øvelse vil elevene få bedre forståelse prosjektets tematikk, og ungdom i prosjektlandet. Øvelsen gjennomføres av en fra OD, og elevene får diskutere og reflektere. Man bør sette av 45-60 min, avhengig av hvor aktive elevene er.

Øvelsen fra 2022 ligger her

Foredrag: Hvorfor OD?

Dette foredraget gir en innføring i Operasjon Dagsverk og viser hvorfor man bør engasjere seg! Passer særlig for skoler som vurderer å melde seg på aksjonen. Foredraget tar ca. 20 min.

Foredrag: Hvordan gjennomføre OD?

Dette foredraget gir en kort innføring i Operasjon Dagsverk og hva det innebærer å arrangere OD på skolen. Passer særlig for elevrådet og elevrådskontakten på skoler som planlegger å delta, men er litt usikre på hvordan det gjøres. Foredraget tar ca. 15 min.

Møte med skolekomitéen, lærerne og/eller ledelsen

Om dere trenger hjelp til å komme i gang, lurer på hvordan dere kan tilpasse OD til skolen, engasjere lærerne eller elevene, eller noe annet, kommer vi gjerne på besøk for en prat!

  • Besøk til skoler kan bestilles hele året, og er helt gratis.
  • Vi holder foredrag om årets prosjekt og øvelser under hele Internasjonal Uke (16 - 27 oktober 2023). Vi prøver også å komme utenom Internasjonal Uke om skolen heller ønsker det!
  • Vi har frivillige som kan komme på besøk over hele Norge
  • Ønsker dere å holde foredragene/øvelsene selv? Kontakt oss på od@od.no, så sender vi dere foredraget

Vi tilbyr også en rekke undervisningsopplegg, filmer og aksjoner som kan brukes i undervisningen!

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer