Foredrag holdes 2

Vi tilbyr følgende ved besøk til skoler:

Foredrag: Årets prosjekt

I dette foredraget får man en innføring i årets OD-prosjekt. Man lærer mer om prosjektlandet og problematikken der. Utover dette får man introdusert samarbeidspartnere og hvilke konkrete tiltak prosjektet går til. Foredraget er ca 15-20 minutter langt.

Kahoot til foredraget kan brukes i etterkant!

Foredrag: Verden er urettferdig

Dette foredraget viser årsaker til at verden har blitt urettferdig, og hva vi kan gjøre for å endre det. Man får innblikk i både globale sammenhenger, og hvordan enkeltmennesket kan være med å bidra til at verden blir et bedre sted for alle. Foredraget er ca 30 minutter langt.

Diskusjonspunkter til foredraget kan brukes i etterkant!

Praktisk øvelse: Et urettferdig kappløp

Ved å gjennomføre en øvelse vil elevene få bedre forståelse prosjektets tematikk, og ungdom i prosjektlandet. Øvelsen gjennomføres av en fra OD, og elevene får diskutere og reflektere. Man bør sette av 45-60 min, avhengig av hvor aktive elevene er. I årets øvelse får elevene kjenne på hvor ulik hverdagen for ungdom i Norge og Colombia kan være, men samtidig kjenne på at ungdom er ungdom uansett.

Max antall elever per øvelse er 34 elever (en skoleklasse). Spesifiser antall gjennomføringer dere ønsker om dere ønsker at alle elevene skal få delta!

Øvelsen ligger her om dere ønsker å gjennomføre den på egenhånd!

Foredrag: Hvorfor OD?

Dette foredraget gir en innføring i Operasjon Dagsverk og viser hvorfor man bør engasjere seg! Passer særlig for skoler som vurderer å melde seg på aksjonen. Foredraget tar ca. 20 min.

Foredrag: Hvordan gjennomføre OD?

Dette foredraget gir en kort innføring i Operasjon Dagsverk og hva det innebærer å arrangere OD på skolen. Passer særlig for elevrådet og elevrådskontakten på skoler som planlegger å delta, men er litt usikre på hvordan det gjøres. Foredraget tar ca. 15 min.

Møte med skolekomitéen, lærerne og/eller ledelsen

Om dere trenger hjelp til å komme i gang, lurer på hvordan dere kan tilpasse OD til skolen, engasjere lærerne eller elevene, eller noe annet, kommer vi gjerne på besøk for en prat!

  • Besøk til skoler kan bestilles hele året, og er helt gratis.
  • Vi holder foredrag om årets prosjekt og øvelser under hele Internasjonal Uke. Vi prøver også å komme utenom Internasjonal Uke om skolen heller ønsker det!
  • Vi har frivillige som kan komme på besøk over hele Norge
  • Ønsker dere å holde foredragene/øvelsene selv? Kontakt oss på od@od.no, så sender vi dere foredraget

Vi tilbyr også en rekke undervisningsopplegg, filmer og aktiviteter som kan brukes i undervisningen samt ressurser dere kan ta i bruk i gjennomføringen av Operasjon Dagsverk på deres skole!

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer