Årets OD-prosjekt er valgt!

Elever i hele Norge har stemt frem SAIH sitt prosjekt i Colombia som årets Operasjon Dagsverk. Midlene skal støtte ungdommene til å stå imot rekruttering til kriminalitet og til å påvirke sin egen fremtid

Colombia har lenge vært preget av krig og konflikt. Militæret, væpna grupper og narkokarteller dominerer. Ungdommer sier det føles som de bor i en krigssone. Flere steder står 8 av 10 unge helt uten skoletilbud. Antall selvmord blant ungdom øker. Ungdom i Colombia står i skuddlinja mellom militæret og narkotikakarteller. De vokser opp omgitt av vold. Noen er så unge som ti år når de rekrutteres til væpnede grupper, fordi de mangler alternativer.

Er du nysgjerrig på OD og årets prosjekt?

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med SAIH

Vi gleder oss til å jobbe sammen med OD! De fire organisasjonene vi jobber med i Colombia er også ekstremt glade for at ungdom i Norge ønsker å støtte dem! Vi skal samarbeide med ungdommer i to urfolksorganisasjoner og en nasjonal organisasjon for afrocolombianere, samt Colombias elevorganisasjon. Tusen takk!, sier Selma Bratberg, nestleder SAIH.

P3060192

Vil du gå i dybden på hva prosjektet handler om?

Les mer her!

« Verden er sykt urettferdig, og det gidder ikke vi å finne oss i lenger. Jeg gleder meg veldig mye til å se hva ungdommene i Colombia og Norge skal få til sammen! »

Tobias Dale OD-leder 2023

OD-dagen er 2 november, Internasjonal Uke skjer 16-27 oktober.