Takkebrev til deg fra Kongo

To av ungdommene som er en del av OD2019 er Daniel og Mukamba, fra en liten landsby i østlige DR Kongo. De var nødt til å slutte på skolen, og starte å jobbe i gruvene for å hjelpe å forsørge familien og for å kunne hjelpe til å betale skolepenger for småsøsknene.

Arbeidet i gruvene er ekstremt farlig, og både fysisk og psykisk krevende. Selv om det ikke er noe en 16- og 17-åring bør være nødt til å gjøre er det likevel mange som ikke har noe annet valg. I juli var Daniel og Mukamba på besøk i Norge for å fortelle om hverdagen sin, å lære om OD, og norske ungdommer sitt engasjement. De synes det var veldig gøy å dra til Norge, spise pizza, se Løvenes Konge på kino, bade i Oslofjorden og spre musikken til sine favorittartister.

Kopi av IMG 8039
Kopi av DSCF7362
DSC09373
DSC09300
DSC08905
DSC08871
DSC08826
DSC08805

Vi ønsker å dele hverdagen deres med deg, og de sterke historiene de fortalte har vi videreformidla i foredrag og filmer. For det er tross alt ungdom som Daniel og Mukamba som skal motta pengene du har lagt inn en innsats for å tjene. Derfor kan du følge dem på Instagram, hvor vi kommer til å komme med oppdateringer om prosjektet underveis. Daniel og Mukamba er nå tilbake i Mwenga med familien sin og er veldig klare for å endre sin egen situasjon. Og når du engasjerer deg i OD er det akkurat det du gjør også.

Operasjon Dagsverk er i år en 55 år gammel aksjon. Likevel betyr ikke dette noen ting uten din innsats. OD2019 hadde ikke kunnet gi 15 000 ungdommer verktøyene for å forbedre sin egen framtid uten ditt engasjement. Tusen takk! Asante Sana!

« I have a lot to say, but first: thank the youth from me! »

WhatsApp-melding fra Daniel (17)

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer