Arrangement Årets prosjekt

Internasjonal kafé

Ved å arrangere en Internasjonal Kafé med mat inspirert fra Uganda under Internasjonal Uke kan man gi elevene på skolen en gøy og unik innføring i Ugandisk kultur!

Hvordan gjennomføre Internasjonal Kafé?

Internasjonal Kafé er en super aktivitet å gjennomføre under Internasjonal Uke før OD-dagen. Internasjonal kafé kan gjennomføres under lunsjen på skolen eller i et bestemt tidsrom som passer dere. Under lunsjen lager man mat fra prosjektlandet og lærer om deres tradisjonelle matretter.

Snakk med kantinen på skolen eller restaurant- og matfag om de kan lage mat som kommer fra Uganda. Det er i tillegg skikkelig kult å spille Ugandisk musikk og pynte på skolen. Om man ønsker, kan gjestefilmen "Si det høyt" gå på storskjerm under lunsjen.

Kafeen er ikke noe skolen skal tjene penger på. Dersom skolekomiteen tar betalt for maten er det for å gå i null ved eventuelle utgifter, eller som bidrag til årets prosjekt. Hvis skolen din er medlem av Elevorganisasjonen kan dere søke penger fra EO-fondet for å gjennomføre internasjonal kafé.

I forkant er det lurt å bli enig om hvem som lager budsjett og søker penger, planlegger menyen, handler inn maten, lager maten og serverer. Planlegg gjerne på et skolekomitémøte i god tid før Internasjonal Uke for å være så godt forberedt som mulig.

Det finnes masse oppskrifter rundt omkring på nettet som dere kan bruke. Under har dere noen forslag til oppskrifter på Ugandisk-inspirerte matretter.

Vegansk gryte

Deilig og smaksrik, vegansk og glutenfri peanøttgryte med okra, aubergine og søtpotet!

Her er oppskrift på den veganske gryten

Fiskegryte

En smakfull fiskegryte med hvit fisk og tomatsaus som er rask og enkel å lage!

Her er oppskrift på fiskegryten

Kyllinggryte

Smaksrik ugandisk kyllinggryte!

Her er oppskrift på kyllinggryten


Tilbehør til maten

Disse ulike rettene passer fint til grytene over!

Chapati

  • Chapati er flatbrød man kan ha til gryter og andre matretter!

Ugandisk rolex av chapati

  • Enkel og god omelett i en chapati som er perfekt som lunsj eller snacks!
  • Her er oppskrift på ugandisk rolex

Posho

  • Kjempe enkelt tilbehør som kun trenger to ingredienser!
  • Her er oppskrift på posho

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer