Ofte stilte spørsmål

Har du noen spørsmål?

Det kan være mange spørsmål når det kommer til arrangeringen av OD. Under har vi samlet opp noen spørsmål vi ofte får. Ta en titt, kanskje ditt spørsmål allerede er besvart!

Om du har et spørsmål som ikke er besvart må du gjerne ta kontakt med oss på od@od.no eller 22 99 37 10

Når er OD-dagen?

I 2020 er den offisielle OD-dagen 29. oktober , men om din skole ønsker å legge det til en annen dag er det også mulig. Ta gjerne kontakt om dette er ønskelig.

Når er Internasjonal Uke?

Internasjonal Uke er 12.-23. oktober, men det er mulig å ha Internasjonal Uke andre datoer. Husk også at Internasjonal Uke ikke må være en uke som navnet tilsier, men det kan være alt fra 1 time til 3 uker.

Hvor mye penger må jeg tjene på OD-dagen?

Om du er elev på ungdomsskole er minsteprisen 300 kr, og på videregående er det 400 kr. Husk at alle pengene du tjener inn på OD-dagen skal betales inn til Operasjon Dagsverk, du skal ikke ta noen av pengene selv.

Dersom du har en jobb der du ikke tjener nok til å møte minsteprisen er dagsverket godkjent likevel. For Operasjon Dagsverk er det viktigste at alle ønsker å bidra og velge å gjøre noe aktivt på OD-dagen.

Hvor finner jeg klasselistene?

Klasselistene blir ikke lengre sendt ut til skolene. Du kan laste ned og skrive ut selv fra denne siden.

Jeg vil gjerne ha elever til å jobbe hos meg på OD-dagen, hvordan får jeg det?

Du kan legge inn jobbannonsen din her, eller ta kontakt med din nærmeste ungdomsskole eller videregående og si at du er interessert i å få noen elever fra den skolen. Da er det en forutsetning at skolen er påmeldt. Se oversikt over hvilke skoler som er påmeldt her.

Når kommer materiellet til skolen?

Materiellet blir trykket og sendt ut i starten av september, så det kommer til skolen før Internasjonal Uke. Materiellet blir også sendt med en gang om en skole melder seg på utover høsten og frem mot OD-dagen.

Hvor melder vi oss på Operasjon Dagsverk?

Dere melder skolen på her.

Hvor betaler jeg etter OD-dagen?

betale.od.no , med kort, Vipps eller faktura (kun bedrift).

Jeg har et annet spørsmål angående betaling!

Da har vi flere svar på denne siden. Du kan også sjekke ut sidene våre om betaling og skoleregnskap .

Kan vi få foredrag?

Ja, vi har 3 foredrag som vi tilbyr:

  1. Årets prosjekt - Et foredrag som fokuserer på årets OD-prosjekt, problematikken i prosjektlandet og hva OD ønsker å bidra med.
  2. Verden er urettferdig - Et foredrag som fokuserer på en mer generell verdenproblematikk og setter søkelys på urettferdighet i verden.
  3. Skolebesøksforedraget - Et foredrag som vi ofte holder utenfor Internasjonal uke. Holdes gjerne for skoler som er usikre på om de vil delta på OD. Foredraget fokuserer på hva som er spesielt med Operasjon Dagsverk, og gir lett informasjon om den praktiske utføringen av OD på skolen.

Dere kan bestille foredrag til deres skole her eller ved å kontake oss på od@od.no.

Må jeg som elev jobbe på OD-dagen?

Nei! Det er valgfritt for elever om de skal jobbe på OD-dagen eller ikke! Elever som ikke jobber skal delta på alternativt opplegg på skolen

Er elevene forsikret på OD-dagen?

Ja! Elevene er forsikret gjennom skolen på OD-dagen.

Jeg har mistet arbeidskortet mitt. Hva gjør jeg?

Du kan laste ned og printe ut et nytt her!

Hvor lenge skal elevene jobbe på OD-dagen?

Det kan arbeidsgiver og elev bli enige om sammen. En vanlig skoledag (f.eks 08.30-14.30) er normalt, men det kan være færre eller flere timer!

Jeg skal selge boller på OD-dagen. Har OD Vipps som jeg kan bruke?

OD har ikke en egen Vipps for salg av boller ol. på OD-dagen. Men, du kan registrere et prosjekt (dagsverk) på https://bidra.no/od . Da får du din egen side som fungerer som en betalingsterminal, der kunder (de som skal kjøpe boller + kake) kan betale med Vipps eller kort. Pengene som betales inn går direkte til OD, og du og skolen har hele tiden oversikt over hvor mye du har jobbet inn! Les mer her.

Har du fortsatt ikke fått svar på spørsmålet ditt? Kontakt OD sentraltod@od.no eller 22 99 37 10

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer