Ofte stilte spørsmål

Har du noen spørsmål?

Det kan være mange spørsmål når det kommer til arrangeringen av OD. I listen under har vi samlet spørsmål vi ofte får. Ta en titt, kanskje ditt spørsmål allerede er besvart!

Finner du ikke svar på ditt spørsmål, kontakt oss på od@od.no eller 22 99 37 10

Når er OD-dagen?

I 2021 er den offisielle OD-dagen 4. november , men om din skole ønsker å legge det til en annen dag er det også mulig. Ta gjerne kontakt om dette er ønskelig.

Når er Internasjonal Uke?

I 2021 er Internasjonal Uke mellom 18. - 29. oktober, men det er mulig å ha Internasjonal Uke andre datoer. Husk også at Internasjonal Uke ikke må være en uke som navnet tilsier, men det kan være alt fra 1 time til 3 uker.

Må jeg som elev jobbe på OD-dagen?

Nei! Det er valgfritt for elever om de skal jobbe på OD-dagen eller ikke! Elever som ikke jobber skal delta på opplegg på skolen

Hvor mye penger må jeg tjene på OD-dagen?

Om du er elev på ungdomsskole er veiledende inntjeningssum 300 kr, for videregående er det 400 kr.

Om du tjener mer enn veiledende minstesum må du huske å betale inn alle pengene du jobber inn. Dersom du har en jobb der du ikke tjener nok til å møte veiledende inntjeningssum er dagsverket godkjent, men hør med skolen din om de har noen nedre grense. For Operasjon Dagsverk er det viktigste at alle ønsker å bidra og velge å gjøre noe aktivt på OD-dagen!

Jeg vil gjerne ha elever til å jobbe hos meg på OD-dagen, hvordan får jeg det?

Du kan legge inn jobbannonsen din her, eller ta kontakt med din nærmeste ungdomsskole eller videregående og si at du er interessert i å få noen elever fra den skolen. Da er det en forutsetning at skolen er påmeldt. Se oversikt over hvilke skoler som er påmeldt her.

Hvor betaler jeg etter OD-dagen?

betale.od.no , med kort, Vipps eller faktura (kun bedrift). Elever som har opprettet dagsverk på Spleis mottar støtte direkte på sin side!

Jeg skal ha konsert på OD-dagen. Har OD Vipps som jeg kan bruke?

OD har ikke en egen Vipps for salg/konserter ol. på OD-dagen. Men du kan opprette et dagsverk på Spleis . Da får du din egen side som fungerer som en betalingsterminal, der bidragsytere kan betale med Vipps, kort eller faktura. Du kan skrive ut din egen QR-kode som bidragsytere kan scanne for å komme direkte til ditt dagsverk. Pengene som betales inn går direkte til OD, og du og skolen har hele tiden oversikt over hvor mye du har jobbet inn! Les mer her.

Hvordan kan OD-dagen gjennomføres med hensyn til korona?

Elever kan jobbe på OD-dagen så lenge nasjonale og lokale smittevernregler overholdes. Elever kan også opprette innsamling på Spleis, og jobbe med nesten hva som helst, uten noe fysisk oppmøte eller kontakt, og bli støttet av mange ulike personer. Les mer om OD + Korona her!

Hvordan kan jeg donere penger til Operasjon Dagsverk?

Du kan gjøre dette på en av fire følgende måter:

1. Overfør direkte til vårt kontonummer: 1506.15.79041

2. Vipps til ODs donasjons-Vipps: 542814

3. Støtt en elev sitt dagsverk på Spleis (du kan betale med Vipps eller kort, pengene går direkte til OD-prosjektet)

4. Doner penger til OD og årets prosjekt via ODs facebookside

Jeg har et annet spørsmål angående betaling!

Da har vi flere svar på denne siden. Du kan også sjekke ut sidene våre om betaling og skoleregnskap .

Er elevene forsikret på OD-dagen?

Ja! Elevene er forsikret gjennom skolen på OD-dagen.

Hvor lenge skal elevene jobbe på OD-dagen?

Det kan arbeidsgiver og elev bli enige om sammen. En vanlig skoledag (f.eks 08.30-14.30) er normalt, men det kan være færre eller flere timer!

Jeg har mistet arbeidskortet mitt. Hva gjør jeg?

Du kan laste ned og printe ut et nytt her!

Hvor finner jeg klasselister for å holde oversikt over elevene?

Klasselistene blir ikke lengre sendt ut til skolene. Du kan laste ned og skrive ut selv her!

Hvor melder vi oss på Operasjon Dagsverk?

Dere melder skolen på her.

Når kommer materiellet til skolen?

Materiellet blir trykket og sendt ut i starten av september, så det kommer til skolen før Internasjonal Uke. Materiellet blir også sendt med en gang om en skole melder seg på utover høsten og frem mot OD-dagen.

Kan vi få foredrag?

Ja, vi har 2 foredrag som vi tilbyr:

  1. Årets prosjekt - Et foredrag som fokuserer på årets OD-prosjekt, problematikken i prosjektlandet og hva OD ønsker å bidra med.
  2. Verden er urettferdig - Et foredrag som fokuserer på en mer generell verdenproblematikk og setter søkelys på urettferdighet i verden.

Dere kan bestille foredrag til deres skole her eller ved å kontakte oss på od@od.no.

Har du fortsatt ikke fått svar på spørsmålet ditt? Kontakt OD sentraltod@od.no eller 22 99 37 10

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer