Praktiske øvelser

4 hjørner

4-hjørner er en enkel måte å få elever til å diskutere global problematikk og problematikken i prosjektlandet. Det skal også få elever til og aktivt tenke over sine meninger og muligheter.

30 - 45 minutter

Et stort rom, fire lapper der det står: Enig, Uenig, Litt enig og Litt uenig

Slik gjør du

Les opp en påstand om gangen og la eleven stille seg ved Enig, Uenig, Litt enig og Litt uenig. Elevene kan endre mening og flytte seg underveis i påstanden. Som leder av spillet bør man velge ut en tilfeldig person som skal forklare hvorfor den personen står der. Begynn gjerne, som oppvarming, med noen test påstander som, pizza er bedre enn taco eller håndball er bedre enn fotball. Det er kan være lurt å sette en tidsramme mellom 30 sek-60 sek. per innlegg. Ellers følger man vanlig debattregler med innlegg (en finger), kommentar (to fingre) og faktaopplysning (henda i kors). OBS! Det er viktigere å få gode diskusjoner, enn å rekke gjennom alle påstandene. Ta dere god tid til hver påstand.

Nedlasting

I vedlagt dokument ligger all informasjon man trenger for å gjennomføre posten. Påstandene er også i dette dokumentet.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer